عواقب اجرا گذاشتن مهریه یکی از مشکلات اصلی زوجین است که با مطالبه مهریه از طرف زوجه برای طرفین به وجود میآید. از آنجاییکه مطالبه مهریه نیاز به تسلط و آشنایی با قوانین و مقررات قانون خانواده و مهریه دارد، بهتر است قبل از هر اقدام برای طرح دادخواست مطالبه مهریه یا اقدام از طریق اجرای ثبت اسناد از مشاوره و وکالت وکیل مهریه بهرهمند شوید تا دچار عواقب اجرا گذاشتن مهریه نشوید. در این مطلب عواقب اجرا گذاشتن مهریه برای زوجین شرح داده شده است.
اجرا گذاشتن مهریه برای زوجین عواقبی دارد. یکی از مهمترین عواقب مطالبه مهریه از طرف زن این است که رابطه زن با شوهر دچار تنش و اختلاف خواهد شد. زیرا با مطالبه مهریه مرد موظف به پرداخت آن به زوجه است. زیرا بسیاری از مردان تصور میکنند که زن فقط در زمان طلاق حق دریافت مهریه را دارد. بلکه در شرایط طلاق توافقی نیز زوجه حق دارد مهریه خود را دریافت کند. در صورتی که بر طبق قانون مدنی، به محض وقوع عقد نکاح دائم، زن میتواند مهریه خود را مطالبه نماید. پس بهتر است قبل از اقدام قانونی برای مطالبه مهریه از همسر خود درخواست پرداخت مهریه را نمایید.
عواقب اجرا گذاشتن مهریه برای زوجه
اجرا گذاشتن مهریه برای زوجه دارای عواقبی است که شامل موارد ذیل است:
غیرقابل پرداخت بودن هزینه دادرسی و حقالاجرای ثبت در مطالبه مهریه
یکی دیگر از عواقب اجرا گذاشتن مهریه، زمان طولانی مراحل دادرسی وصول مهریه است. در صورتیکه زوجه از طریق مرجع قضایی درخواست مطالبه مهریه را مطرح نماید، علاوه بر طی مراحل طولانی دادرسی ابتدا باید هزینه دادرسی پرداخت شود.
در این مورد زن باید تا دویست میلیون ریال معادل دو و نیم درصد و بیشتر از دویست میلیون ریال سه و نیم درصد مبلغ مهریه هزینه دادرسی پرداخت نماید. همچنین در مطالبه مهریه از طریق اجرای ثبت اسناد باید پنج در صد مبلغ مهریه، حقالاجرا پرداخت کند.
در بسیاری موارد پرداخت این هزینه برای زن سخت و غیرقابل انجام است. همچنین اگر زن از طریق اجرای ثبت اسناد برای مطالبه مهریه اقدام کند، احتمال ضرر زن وجود دارد. زیرا با افزایش قیمت سکه، اجرای ثبت اسناد به این افزایش در قیمت توجه ندارد. اما دادگاه در تعیین قیمت سکه، قیمتی که سکه در زمان اجرای حکم وصول مهریه دارد، ملاک پرداخت زوج قرار میدهد.
عواقب اجرا گذاشتن مهریه برای مرد
اجرا گذاشتن مهریه برای مرد نیز دارای عواقبی است که شامل موارد ذیل است:
توقیف اموال زوج
در صورتیکه زوجه از طریق اجرای ثبت اسناد اقدام نماید، میتواند اموالی که به نام شوهر وی است را توقیف نماید.
بعد از صدور اجراییه به مرد ابلاغ میشود که 10 روز مهلت دارد که مهریه زوجه را وصول نماید.
بعد از اتمام این مدت و عدم پرداخت مبلغ مهریه، مال توقیفی مرد از طریق مزایده به فروش میرسد و سپس مهریه زن پرداخت و مابقی مبلغ فروش مال به مرد مسترد میشود.
توقیف اموال شوهر یکی از عواقبی است که با اجرا گذاشتن مهریه برای وی به وجود میآید.
بازداشت و ممنوعالخروجی زوج در مطالبه مهریه
زمانی که زوجه دادخواست مطالبه مهریه را به دادگاه خانواده مطرح میکند، میتواند درخواست بازداشت زوج را از دادگاه تقاضا کند. بدون رضایت زن و تا زمانی که دادخواست اعسار مرد از طرف دادگاه پذیرفته نشود، باید در بازداشت باشد. همچنین زن با اجرا گذاشتن مهریه از طریق اجرای ثبت اسناد میتواند ممنوع الخروجی مرد را درخواست نماید.
در این موارد تا زمانی که مرد مهریه را پرداخت نکند، حق خروج از کشور را ندارد. در نتیجه اجرا گذاشتن مهریه برای مرد دارای عواقب بیشتری است.
درخواست اعسار از پرداخت مهریه
در بسیاری از موارد بعد از اینکه زن دادخواست مطالبه مهریه را به مرجع قضایی ارائه نمود، مرد برای اینکه مهریه را یکجا پرداخت نکند، اموال خود را به شخص دیگری انتقال میدهد و درخواست اعسار برای پرداخت مهریه را مطرح میکند. در نتیجه با قبول اعسار از طرف دادگاه، زوجه مهریه خود را به صورت اقساطی در مدت طولانی و چند سال دریافت میکند. در نتیجه دریافت مهریه برای زن بسیار طولانی خواهد شد.
در این موارد تا زمانی که مرد مهریه را پرداخت نکند، حق خروج از کشور را ندارد. در نتیجه اجرا گذاشتن مهریه برای مرد دارای عواقب بیشتری است.
با توجه به اهمیت و پیچیدگیهای قانونی در مطالبه مهریه و عواقبی که اجرا گذاشتن آن برای زوجین وجود دارد، بهتر است قبل از هر اقدام برای مطالبه مهریه با عواقب اجرا گذاشتن آن آگاه شوید تاعواقب اجرا گذاشتن مهریه دچار مشکلات بعدی به دلیل این اقدام نشوید. سوالات و مشکلات حقوقی خود در مورد مطالبه مهریه با وکیل مهریه مطرح نمایید تا در کوتاهترین زمان ممکن پاسخگوی شما باشد.
1 دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید
سلام خواهش می کنم این جمله را در سر در دادگاه وکلانتری. نصب کنید تا مشکلات مملکت کمتر شود!!! آلبوم مطالبه حق و حقوق و رفتوآمد دردادگا ه و کلانتری. آجر اخروی. دارد.