طلاق توافقی چیست؟
طلاق توافقی یکی از انواع طلاق است که در آن زن و شوهر به دلیل مشکلاتی که بین ایشان به وجود آمده و عدم سازش، تصمیم به اتمام زندگی مشترک می گیرند و زوجین با تفاهم و با به همراه داشتن مدارک لازم با طی مراحل قانونی طلاق توافقی از یکدیگر جدا میشوند.
عنایت داشته باشید به هیچ عنوان بدون رای دادگاه نمی توان در عقد دائم طلاق قانونی را ثبت کرد و به عبارت دیگر هیچ دفتر طلاقی نمی تواند بدون اجازه و رای دادگاه طلاق را جاری و ثبت کند حتی اگر زن و شوهر توافق داشته باشند یا خارج از کشور باشد و یا یکی از آنها تبعه کشور خارجی باشد.
زوجین در مورد کلیه حقوق مرتبط به ازدواج اعم از مالی و غیرمالی، توافق کرده و این توافق از نظر دادگاه زمانی قابل قبول و معتبر خواهد بود که شرایط طلاق توافقی را به درستی انجام شده باشد. در این نوع طلاق، زن و شوهر بنا به دلایلی به این نتیجه میرسند که قادر به ادامه زندگی مشترک با یکدیگر نیستند. در اینجا با اطلاعاتی که از مراحل و شرایط طلاق توافقی در اختیارتان می گذاریم اقدام به طلاق میکنند. زوجین باید نسبت به مسائلی نیز با هم به توافق برسند که در ادامه به آنها پرداخته ایم. اگر به صورت جدی تصمیم به طلاق گرفته اید بهتر آن است که با نزدیکان خود این مسئله را درمیان گذارید و از مشاور و متخصص راهنمایی دریافت کنید. بعد از این موارد و مطمئن شدن از تصمیم نهایی یعنی طلاق بهترین راه پایان دادن به اختلافات است در صورت تمایل میتوانید برای داشتن وکیل طلاق توافقی با ما تماس بگیرید.
درخواست طلاق توافقی با وکیل طلاق توافقی تهران
آخرین شرایط طلاق توافقی
طلاقی که در آن زوجین با توافق یکدیگر در مورد تمامی مسائل و موضوعات زندگی مشترک، از یکدیگر جدا میشوند دارای شرایط و قواعدی است. از شرایط طلاق توافقی این است که زوجین باید درباره مهریه، حضانت فرزندان، جهیزیه، نفقه و ملاقات فرزندانشان به توافق برسند.
چون در مورد حضانت فرزندان در طلاق توافقی سوال بسیار است و بعضی از خانمهای محترم بر این عقیده هستند که مهریه را می بخشم و حضانت فرزندم را میگیرم ذکر چند نکته بسیار مهم از زبان وکیل طلاق توافقی حائز اهمیت است و خواهشمند است عنایت داشته باشید:
همانطور که میدانید از منظر قانون، طلاق انواع مختلفی دارد بائن یا رجعی از طرف دیگر روش طلاق و درخواست طلاق به دادگاه هم متفاوت است ما سه نوع دادخواست داریم:
دادخواست طلاق به درخواست مرد ، دادخواست طلاق از طرف زن و در آخر دادخواست طلاق توافقی.
درست است که مطابق قانون حضانت فرزند پسر و دختر تا انتهای 7 سال با مادر است و بعد از آن تا سن بلوغ با پدر ولی این امکان برای پدر و مادر وجود دارد که در درخواست طلاق توافقی به دادگاه و در توافقنامه طلاق بر خلاف آن توافق کنند به عبارت دیگر در این نوع دادخواست با توافق هر چه زن و شوهر یا همان پدر و مادر فرزندان در خصوص حضانت (نگهداری) با هم توافق کنند در رای دادگاه همان ذکر میشود.
با این توضیح از نظر قانون، مهریه و حضانت با هم مرتبط نیستند مگر اینکه توافق شخصی خود زوجین باشد که مثلا زوجه بگوید اگر مهریه را ببخشم تو حضانت را حتی بعد از هفت سال هم به من واگذار کن که این توافق صحیح است ولی اینطور نیست که اگر مرد مخالف باشد با صرف درخواست بخشش مهریه از سوی زن و تمایل به حضانت فرزند ، دادگاه حضانت را به او واگذار کند!
بحث بعدی این است که مطابق قانون – که انصافا قانون ناکارآمدی است – قاضی رسیدگی کننده به دادخواست طلاق وقتی با فرزند دختر بالاتر از 9 سال و پسر بالاتر از سن 15 سال مواجه باشد با این استدلال که که فرزند از سن حضانت خارج است توافق زوجین را در این خصوص اکثرا در رای دادگاه مکتوب نمی کنند که انصافا معضل بزرگی است زیرا تحلیل حقوقی این است که اختیار زندگی با پدر یا مادر بعد از سنین فوق با خود فرزندان خواهد بود!
البته در توافق ها دیده و در رای دادگاه هم آمده است که مثلا حضانت فرزندان تا سن رشد با مادر یا پدر است
نکته مهمی که باید بدانید اینکه ممکن است حضانت ( نگهداری) با مادر باشد ولی ولایت با پدر و جد پدری است با این توضیح که تا پایان 18 سال تمام شمسی پدر ولی قهری است و امور مالی مثل حساب بانکی یا اجازه خروج کشور با پدر خواهد بود مگر اینکه پدر در دفتر اسناد رسمی در این خصوص به مادر یا شخص دیگر وکالت رسمی بدهد.
موارد توافق در طلاق توافقی:
برای اجرایی شدن طلاق از نوع توافقی زوجین باید در مورد موضوعات مرتبط با عقد نکاح ذیل توافق کنند:
- مهریه و احتمالا شیوه و نحوه پرداخت
- حضانت فرزندان
- اجرت المثل دوران زوجیت
- جهیزیه
- نفقه معوقه زوجه و نفقه فرزندان
- اموال مشترک. توجه داشته باشید که اگر زن و شوهر اموال مشترکی مثل یک آپارتمان یا سهام شرکت داشته باشند و چون تصمیم به جدایی دارند حالا قصد داشته باشند در خصوص پایان شراکت هم توافق کنند اینم توافق بین خودشان با نوشته ای که به امضاء برسد معتبر است ولی به این دلیل که ارتباطی به موضوعات ماشی از زوجیت ندارد این قسمت از توافق غالبا در رای دادگاه خانواده نوشته نمیشود زیرا دادگاه در این خصوص با تکلیفی مواجه نیست.
یکی از شرایط طلاق توافقی و ثبت طلاق در دفتر طلاق پس از صدور رای دادگاه شهادت و امضاء ۲ نفر گواه( شاهد) مرد در طلاقنامه است که معمولاً زوجین همراه خویش به دفتر طلاق میبرند.
امکان دارد که رای طلاق (گواهی عدم امکان سازش) مربوط به یک شهر باشد اما ثبت طلاق در مهلت ۳ ماهه در دفتر طلاقی در یک شهر دیگر غیر از شهری باشد که طلاق ثبت شده است و مانع و مشکلی برای آن نیست.
مدارک طلاق توافقی
از جمله سوال های پرتکرار که در خصوص طلاق از نوع توافقی که محل سوال بسیاری است اینکه که برای شروع روند و شرایط طلاق توافقی، مدارک لازم برای دادخواست طلاق است که باید همراه خود داشته باشند:
- عقدنامه ( رونوشت هم میتوانید از دفتر ازدواج اخذ کنید)
- شناسنامه زوجین
- گواهی بکارت یا عدم بارداری زوجه ( در ابتدای ثبت دادخواست لازم نیست و از مراحل دادخواست طلاق در دادگاه و یا دفتر طلاق است)
- گواهی عدم انصراف از طلاق مرکز مشاوره یا غربالگری( اگر زوجین از سامانه تصمیم اقدام کرده باشند)
- وکالتنامه در صورت وجود وکالت طلاق( حق طلاق)
- وکالتنامه بین وکیل دادگستری با موکل در صورت ثبت دادخواست با وکیل.
با وجود کامل بودن مدارک طلاق توافقی اجبار قانونی برای وکالت به وکیل نیست ولی بدیهی است که انجام مراحل قانونی طلاق با حضور وکیل دادگستری سریعتر و سادهتر خواهد بود. البته طرفین در پروسه طلاق هر زمان که بخواهند میتوانند حتی با امضاء توافقات و یا دادخواست از طلاق منصرف شوند و دادخواست طلاق توافقی را مسترد کنند. و مطابق قانون توافق های قبلی مربوط به جدایی از درجه اعتبار خارج خواهد بود.
مطلب دیگر اینکه به غیر موردی که حق طلاق یا همان وکالت طلاق باشد طلاق توافقی بدون وکیل کاملا امکان پذیر است بدون هیچ گونه مشکل یا اجبار برای زوجین. برای ثبت دادخواست طلاق توافقی بدون وکیل به دفتر خدمات الکترونیک قضایی بروید و همانطور که میدانید لین دفاتر قضایی با دفاتر پلیس + 10 متفاوت است و در همه شهر ها و خیابانهای اصلی وجود دارد لیست آنها را میتوانید از سایت عدل ایران جستجو کنید.
لازم به ذکر است که اگر زوجه پس از صدور گواهی عدم امکان سازش برای ثبت رسمی طلاق به همراه مدارک طلاق در دفترخانه آماده نشود، بعد از سه ماه گواهی نیز از اعتبار می افتد و کل پروسه طلاق منتفی خواهد شد و برای طلاق باید دوباره روند دادخواست طلاق توافقی را طی کرد. بنابراین زن بدون حضور مرد در محضر نمیتواند از او جدا شود مگر اینکه از شوهر وکالت در طلاق گرفته باشد. اما در قانون حمایت خانواده و آیین نامه آن موردی پیش بینی شده که اگر رای طلاق با توافق صادر شده باشد و زن در محضر حاضر نشود در شرایطی بعد از ابلاغ به زوجه ، مرد بتواند صیغه طلاق را جاری و ثبت کند اما نکته مهم اینکه حق رجوع زن در ایام عده به مهریه بذل شده محفوظ است.
برای درخواست طلاق توافقی از طرف زن یا مرد ارائه عقدنامه یا رونوشت آن، شناسنامه و کارت ملی زوجین الزامی است. در صورت عدم ارائه کارت ملی شما میتوانید شماره ملی را با شناسنامه برای ثبت طلاق به دفتر خدمات بدهید. در صورت نبود عقدنامه زوجین باید به دفترخانهای که در آن عقد کردهاند مراجعه کرده و رونوشتی از آن تهیه کنند.
در صورت وجود وکیل طلاق توافقی در تهران نیازی به حضور زوجین نیست.
پیش از صدور رای یا گواهی عدم سازش زوجین، حتی اگر توافقنامه را امضا کرده باشند در صورت پشیمانی یک طرف یا هر دو، رای صادر نمیشود.
نکته مهم آن است که: اگر پس از رای در صورت پشیمانی، مرد در دفترخانه برای ثبت طلاق حاضر نشود طلاق ثبت نمیشود. مگر آنکه زوجه در حین رای در دادگاه از درگذشت وکالتنامه حق طلاق را برای ثبت آن گرفتن کرده باشد.
اما اگر زوجه پس از صدور رای دادگاه پشیمان شود و برای ثبت طلاق در دادگاه آماده نشود زوج میتواند به دفاتر ثبت طلاق رفته آن را به ثبت برساند. اما نکته مهم آن است در صورت مشاهده دفترخانه نسبت به عدم حضور زوجه یا وکیل طلاق آن برای ثبت طلاق، از شعبهای که این رای صادر شده استعلام گرفته و اکثر آن شعبات در صورت عدم حضور زوجه، دستور ثبت طلاق را نخواهند داد.
در طلاق توافقی، زن میتواند در مدت زمان عده خویش درصورت باکره یا یائسه نبودن از آنچه بذل کرده رجوع کند. مگر آنکه در دادگاه ذکر شود که زن امکان رجوع در زمان عده را ندارد. اگر زن در مدت ازدواج باکره و دوشیزه باشد نیز عده وجود ندارد.
مراحل طلاق توافقی بدون وکیل و یا حتی با وکیل به این گونه است که زوجین در این نوع از طلاق باید بر سر تمامی مسائل مهم زندگی به توافق برسند. از مهمترین مسائلی که زوجین باید در مورد طلاق توافقی بر سر آن به توافق برسند عبارت است از: مهریه و چگونگی پرداخت و نحوه دریافت مهریه، نفقه و اجرت المثل زوجه و فرزندان، قرار ملاقات و حضانت فرزندان و… است.
اگر زوجین این توافق ها را انجام داده باشند می تواند برای اجرای مراحل طلاق توافقی، از مراکز مشاوره خانواده گواهی عدم انصراف از طلاق را دریافت نمایند. بعد از دریافت گواهی عدم امکان سازش وارد یکی دیگر از مراحل طلاق می شوند که این گواهی را باید در قالب دادخواست طلاق توافقی از طریق دفتر خدمات الکترونیک قضایی به ثبت برسانند، قاضی با بررسی مدارک و شرایط و توافقات زوجین حکم طلاق را صادر می کند. در این نوشتار بر آن شدیم تا روند جدایی توافقی و چگونگی انجام مراحل طلاق توافقی را از زبان وکیل طلاق توافقی بیان نماییم تا انتها با ما همراه باشید.
توجه داشته باشید اگر بنا بر دلایلی که ممکن است در هر یک زوجین متفاوت باشد تمایل به رفتن مشاوره نداشته باشید این امکان در تهران فعلا وجود دارد که دادخواست طلاق یکطرفه داده شود و در دادگاه با اعلام توافق زوجین به دادگاه درخواست رای طلاق توافقی کرد . ممکن است سوال باشد که طلاق توافقی چطوریه که با وکیل فرق دارد؟ جواب این است که فرقی ندارد و الزامی هم نیست و عمل غیر قانونی هم انجام نمیشود فقط دادخواست طلاق از طرف یکی از زوجین خصوصا طلاق از طرف زن ثبت میشود و ادامه کار در دادگاه توافقات و رضایت زوجین به قاضی اعلام میشود.
مراحل طلاق توافقی با مشاوره و سامانه تصمیم
ثبت دادخواست در دفتر خدمات الکترونیک قضایی
اولین قدم این است که زوجین برای ثبت درخواست به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه نمایند. این دادخواست باید به دست زوجین یا وکلای آنها امضا شود. نوشتن متن توافقات در دادخواست اهمیتی ندارد و بهتر است دادخواست ساده و کوتاه باشد.
معرفی زوجین به مرکز مشاوره
در سال 1397 از طرف دادگستری کل استان مقرره ای گذاشته شد که ثبت کردن دادخواست طلاق توافقی در دفاتر خدمات قضایی تنها با ارائه و وجود گواهی عدم انصراف و کناره گیری از طلاق که توسط مشاوران خانواده بهزیستی صادر می گردد، ممکن است و غیر از آن اجاره ثبت نخواهند داشت.بنا بر این زوجینی که قصد جدایی به صورت توافقی دارند باید در سامانه تصمیم طلاق ثبت نام کنند و نوبت مشاوره دریافت نمایند. در روز و ساعتی که اعلام شده است به مراکز مشاوره رجوع کنند.
تنظیم توافقنامه طلاق
امضاء توافقنامه طلاق که در آن نسبت به تمام حقوق مالی و غیر مالی مانند :حضانت فرزند، نفقه، اجرت المثل ایام زوجیت و مهریه و … تصمیمگیری و توافق شده و این توافق در قالب سند امضا شده به دادگاه ارائه میشود.
ارجاع به پزشکی قانونی
گواهی بکارت از دیگر مدارکی است که هنگام طی مراحل طلاق توافقی در دوران عقد باید به دادگاه ارائه گردد. این گواهی باید با معرفی دادگاه و از سوی پزشکی قانونی صادر شود در صورتی که زوجه اعلام کند که باکره است. زیرا در این صورت با اثبات عدم دخول نوع طلاق بائن غیر مدخوله است و پس از رای دادگاه هم مرد و هم زن با مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک دولت درخواست تقاضای تعویض شناسنامه و حذف همسر قبلی را می کنند.
اگر زن یائسه باشد و یا بالای پنجاه سال باشد نیاز به آزمایش بارداری ندارد و عده طلاق هم ندارد
اگر زوجه یائسه نباشد و باکره هم نباشد لزوما باید آرمایش بارداری داده شود تا وضعیت ایشان از حیث باردار بودن یا نبودن زمان طلاق مشخص شود. بعضی دادگاه در زمان صدور رای جواب ازمایش را میخواهند و بعضی دیگر سردفتر طلاق را به اخذ آن هنگام اجرای صیغه طلاق مکلف میدادنند. زن اگر باردار باشد عده طلاق تا زمان وضع حمل است حالا هر چند مدت که باشد.
ارجاع پرونده به دادگاه
اگر زوجین بعد از مراحل مشاوره باز هم اصرار به طلاق داشته باشند، مرکز مشاوره گواهی عدم امکان سازش برایشان صادر میکند و پرونده را به دادگاه ارجاع میدهد، سپس دادگاه پس از بررسی مدارک، اقدام به تعیین جلسه رسیدگی جهت صدور رای طلاق را مینماید.
صدور رای توسط دادگاه
قاضی با بررسی تمام مدارک و شنیدن اظهارات زوجین یا وکلای آنها با تعیین نوع طلاق اقدام به صدور رای طلاق توافقی (گواهی عدم امکان سازش) میکند که مدت اعتبار آن 3 ماه از زمان قطعیت است.
مراجعه به دفاتر طلاق و جاری شدن صیغه طلاق
پس از صدور گواهی عدم امکان سازش و رای طلاق توسط دادگاه، زوجین باید در مهلت قانونی به دفاتر طلاق مراجعه نمایند .در این دفاتر صیغه طلاق جاری میشود و ضمن ثبت رسمی طلاق در دفاتر قانونی سند طلاق نامه نیز صادر میشود.
بعد از صدور گواهی عدم امکان سازش و یا همان رای طلاق توافقی از آنجایی که این طلاق توافقی بوده و هر دو طرف نیاز به سپری شدن زمان تجدیدنظر خواهی و یا فرجام ندارند و حق خود را نسبت به این مراحل ساقط می کنند از تاریخ صدور گواهی سه ماه فرصت دارند تا دفترخانه ثبت طلاق مراجعه کنند و خواهان اجرای صیغه طلاق شوند. لازم به ذکر است که هر دو طرف باید در زمان جاری شدن صیغه طلاق حاضر باشند تا طلاق ثبت شود و اگر یکی از طرفین نباشد صیغه طلاق جاری نخواهد شد. البته کاملا واضح است که میتوان برای ثبت طلاق در محضر هم به وکیل طلاق وکالت داد.
لازم به ذکر است که متن توافقنامه طلاق باید به صورت حرفه ای تنظیم و به امضای زوجه برسد. این توافقات در دادگاه خانواده نیز صورتجلسه میشود.
شرح کامل توافقات در واحد مشاوره یا داوری دادگاه (در تهران) صورتجلسه میشود. وکلای دادگستری قبل از ثبت دادخواست توافقات زوجین را صورتجلسه میکنند و به امضاء ایشان میرسانند و بر همین مبنا اعلام وکالت کرده و توافقنامه را به دادگاه ارائه میکنند.
اگر وکالت مراحل طلاق توافقی را به ما واگذار میکنید و تمایل به انجام مراحل مشاوره هم ندارید تمام مراحل توسط دو وکیل حاذق انجام خواهد شد.
چند وقتی است که ثبت طلاق در دفاتر رسمی طلاق سهمیه بندی شده است و متاسفانه همین موضوع باعث شده که بعضی دفاتر طلاق سهمیه های خویش را نگه دارند برابر ثبت طلاق با قیمت بالاتر از تعرفه اعلام شده.
متن طلاق نامه همان متن رای طلاق است به پیوست توضیحاتی در خصوص تاریخ و زمان وقوع طلاق علاوه بر آن اسامی و مشخصات شهود طلاق نیز پوست میگردد. تا چند ماه پیش طلاق نامه و متن طلاق نامه نیز مانند عقدنامه به صورت دفترچهای بود. اما در حال حاضر با اداره ثبت احوال ثبت شده است در ادامه عکس طلاق نامه یا همان فرم طلاق نامه شرعی تقدیم میشود. وکلا محرم اسرار موکل خویش هستند و اطلاعات شخصی موکلین برای همیشه نزد وکلا به امانت می ماند.
مزایای دریافت مشاوره در مراحل طلاق توافقی
قبل از طی نمودن مراحل زوجین باید در سامانه ای به نام سامانه تصمیم ثبت نام نمایند و نزدیک ترین مرکز مشاوره را به محل زندگی خود انتخاب نمایند و وقت مشاوره دریافت نماید. به محض درخواست مشاوره در کمترین زمان برای درخواست کنندگان کد رهگیری ارسال می شود. با مراجعه به این مراکز و پرسش سوالات از زوجی در خصوص علت جدایی، زوجین به وسیله کارشناسان به مشاوره خانواده معرفی می شوند.
زوجین باید حداقل در ۵ جلسه از جلسات مشاوره شرکت نمایند که این جلسات نباید کمتر از ۴۵ دقیقه باشد. مزایای شرکت در این جلسات مشاوره که یکی از فازها می باشد این است که با صحبت های مشاور با زوجین و با مطرح کردن مشکلات از جانب زوجین بسیاری از مشکلات موجود حل خواهد شد و به زندگی طرفین فرصتی دوباره داده می شود.
چگونگی مراحل طلاق توافقی در دوران بارداری
- در موعد باید وضعیت باردار بودن یا نبودن زوجه مشخص شود. به همین علت زوجه حتما باید آزمایش بارداری بدهد. البته برای بانوان بالای ۵۰ سال که یائسه هستند، به آزمایش بارداری نیازی نیست.
- اگر زنی باکره باشد باید از پزشکی قانونی گواهی بکارت خود را دریافت نماید و نیازی به آزمایش بارداری نیست. فلذا اگر زنی نه باکره باشد و نه یائسه، آزمایش بارداری برای او حتمی خواهد بود. تست بارداری ممکن است در موعد بررسی پرونده یا در موعد ثبت طلاق در دفتر اسناد رسمی انجام پذیرد. باید این نکته را نیز در یاد داشته باشید که در هر صورت اگر زنی باردار باشد نیز امکان این که از همسر خود جدا شود وجود دارد.زیرا منعی برای طلاق در دوره حمل و بارداری نیست و فقط پایان عده طلاق وضع حمل زوجه است.
- علت تاکید دادگاه روی تعیین وضعیت بارداری زن، اهمیت تصمیم گیری درباره مسائل حقوقی مربوط به سرپرستی فرزند و نسب و نفقه او است.
- بر اساس قانون حضانت فرزند تا ۷ سالگی با مادر و بعد از آن تا ۱۸ سالگی با پدر است. البته در تمام این سالها هزینهها و مخارج فرزند بر عهده پدر خواهد بود. در برخی موارد مادر به هنگام طلاق قیومیت فرزند را به طور کامل به پدر واگذار می کند.
- عده زن حامله با تولد فرزند به پایان میرسد، پس شدنی است تا ۸ ماه این مدت طول بکشد. البته در طول این دوره زوج موظف به پرداخت نفقه زوجه است.
- رضایت پدر زن از شرایط طلاق توافقی نیست حتی اگر در هنگام طلاق زن باکره باشد، اگرچه عرف، رضایت و آگاهی ایشان را ایجاب میکند.اما قانون الزامی ندارد.
- رای که دادگاه خانواده برای اجرایی شدن مراحل طلاق توافقی صادر میکند گواهی عدم امکان سازش نام دارد و مدت این گواهی ۳ ماه از موعد قطعیت است بدین معنی که در فرصت ۳ ماهه اگر زوجین یا وکلای آن به دفترخانه رسمی طلاق مراجعه نکنند گواهی یاد شده از درجهاعتیار خارج است.
- یکی از مهمترین شرایط طلاق با توافق، تفاهم زوجین است به این صورت که توافقات آنها درباره مهریه، نفقه، حضانت، اجرت المثل توسط وکلا صورتجلسه و به امضا آنها میرسد و عینا توافق های مشروع بدست داور بررسی کننده در دستور دادگاه نوشته می شود. بدیهی است که در صورت ثبت طلاق ضمانت اجرای قانونی خواهد داشت. در صورت نبودن وکیل هم جای نگرانی نیست ولی بهتر است قبل از دادگاه کامل برای مهریه و حضانت و… توافق کرده باشید تا نزد داور و قاضی کار به جرو بحث و مجادله نرسد به این دلیل که بعضی زوجین نه با هم و نا با واسطه دیگران، توافق بر سر مسائل اساسی ندارند و فقط دادخواست داده اند!
- تکلیف مهریه و حضانت را خود زوجین با توافق مشخص میکنند. اگر در این موارد آنها توافق نداشته باشند، طلاق با توافق منتفی است.
عسر و حرج و مراحل طلاق توافقی از طرف زن
تبصره ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی الحاقی ۲۹/۴/۱۳۸۱ مجمع تشخیص مصلحت نظام مقرر کرده:
(عسر و حرج موضوع این ماده عبارت است از به وجود آمدن وضعیتی که ادامه زندگی را برای زوجه با دشواری همراه ساخته و تحمل آن دشوار باشد…)
پس اگر زوجه یا فرد متخصصی که زوجه به او وکالت داده بتواند به دادگاه ثابت نماید تحمل زندگی مشترک برای او با مشقت همراه و غیر قابل تحمل است میتواند تقاضای طلاق کند و زوجه دادخواست طلاق خویش را به علت عسر و حرج تقدیم دادگاه نماید.
موارد عسر و حرج برای هر زن با توجه به شرایط و منش او و تشخیص دادگاه در مراحل طلاق توافقی متفاوت است، قاضی رسیدگی کننده، در هر پرونده طلاق به استناد عسر و حرج به صورت موردی رسیدگی کرده و عسر و حرج زوجه متقاضی طلاق را بررسی می کند. اگر زوجه را در عسر و حرج تشخیص بدهد به استناد ماده ۱۱۳۰، شوهر را اجبار به طلاق میکند.
بطور کلی حق طلاق برای مرد است و زن برای ارائه دادخواست طلاق باید مراحل مشکلی را طی نماید. در خصوص طلاق توافقی چنانچه زن 12 شرط زیر را ذاشته باشد میتواند شخصا یا از طریق وکیل درخواست خود را به دادگاه اراِئه کند و شکایت خود را به ثبت برساند. این شروط عبارتند از:
- عدم پرداخت نفقه به مدت شش ماه از سوی مرد
- اثبات کردن رفتارهای زننده مرد توسط زن
- بیماری لاعلاج مرد که قابل درمان نباشد
- چنانچه مرد اختلالات روانی داشته باشد و این امر از سوی پزشکی قانونی مورد تایید قرار گرفته باشد
- مرد شغلی داشته باشد که باعث از بین رفتن آبروی زن شود
- خلاف کردن و در پی آن مجازات شدن و به زندان رفتن مرد به مدت 5 سال و یا بیش ازآن
- آسیب رساندن به زندگی به خاطر اعتیاد به مواد مخدر و مشروبات الکلی
- ترک کردن زندگی توسط مرد به مدت شش ماه متوالی
- محکوم شدن مرد به دلیل هر نوع محکومیت و مجازاتی
- اگر مرد بعد از مدت پنج سال نتواند بچه دار شود
- اگر مرد بعد از مدت شش ماه از مراجعه زن به دادگاه مفقودالاثر شود
- اگر مرد بدون اجازه زن ازدواج مجدد داشته باشد
مدت زمان مراحل طلاق توافقی
در طلاق توافقی طرفین بر سر همه مسائل توافق میکنند، با وجود وکیل متخصص طلاق پروسه جدایی و مراحل قانونی طلاق و صدور حکم طلاق سریعتر طی میشود. که البته کاملا واضح است مزایا و معایبی دارد سرعت در انجام مراحل طلاق با توافق احتمال پشیمان شدن در آینده بسیار است.
توجه داشته باشید که نسخه کلی برای مدت زمان طلاق توافقی نمیتوان تعیین کرد زیرا بستگی به عوامل زیادی دارد اولا واقعا در شهر های مختلف ایران وضعیت دادگاه ها با هم فرق دارد حتی در یک شهر مثل کلان شهر تهران رویه های دادگاه ها به هم متفاوت است ثانیا اینکه زوجین بخواهند به مشاوره بروند یا دنبال روشهای قانونی دیگر برای گرفتن رای توافقی باشند در زمان موثر است و دلایل دیگر که از حوصله این مبحث خارج است اما اجمالا اگر کسی سوال کند طلاق توافقی چقدر طول میکشد؟ در جواب میگوییم در تهران توسط وکیل مجرب طلاق با توافق زن و شوهر یا با وکالت حق طلاق حدود حدود 10 تا 20 روز کاری
مراحل طلاق توافقی با وکیل و بدون مشاوره
چنانچه زن و شوهر قصد جدایی و متارکه دارند و در خصوص کلیه حقوق مالی و غیر مالی از جمله مهریه و جهیزیه و حقوق غیر مالی از جمله حضانت فرزند مشترک و نفقه فرزند توافق دارند می توانند با راهنمایی وکیل کلیه مراحل را در کوتاه ترین زمان و بدون تنش انجام دهند.
مزایای اخذ وکیل برای دعوای طلاق توافقی برای موکل شامل موارد زیر است:
- عدم نیاز به حضور هیچ یک از زوجین در دادگاه و جلوگیری از لطمات شغلی و حیثیتی آنان بابت حضور در دادگاه
- تسریع در انجام مراحل طلاق توافقی، که در صورت عدم آشنایی و آگاهی زوجین ممکن است این امر هفتهها طول بکشد.
- احقاق حق موکلین به صورت کامل توسط وکیل (خصوصاً درباره بانوان)
- کاهش تنش و اضطراب در بین زوجین در هنگام طلاق
- عدم صرف وقت و زمان طولانی توسط زوجین در دادگاههای خانواده
- تنظیم توافقنامه بین زوجین راجع به کلیه امور مالی و غیرمالی که دارای آثار حقوقی بعد از اتمام طلاق برای زوجین میباشد.
- وجود و حضور وکیل در پرونده باعث عدم نیاز به حضور طرفین در دادگاه می شود که خود باعث جلوگیری از تنش های احتمالی در زمان رسیدگی می شود.
وکیل با دانشی که نسبت به جدیدترین قوانین طلاق و رویه دادگاهها دارد و با سالها تجربه در زمینه دعاوی خانوادگی و انواع طلاق، میتواند در زمان کوتاهی عُسر و حَرَج زن را ثابت کند و با در نظر گرفتن تمام امور مربوطه از جمله مهریه در طلاق توافقی، اجرت المثل، جهیزیه، حضانت فرزندان، انواع طلاق و فسخ نکاح و شرایط و آثار آن، عده زن، حق رجوع مرد و مسائلی از این دست، حکم طلاق را بدون هیچ دردسر و در کوتاهترین زمان ممکن از دادگاه بگیرد.
مراحل طلاق توافقی در کوتاهترین زمان ممکن با گروه وکلای هوداد
مراحل طلاق توافقی بدون وکیل
طلاق چه به صورت توافقی باشد و یا غیرتوافقی از طرف زوج و یا زوجه طبق قانون اجبار به گرفتن وکیل وجود ندارد و هر کدام از زوجین میتوانند به شخصه مراحل قانونی را پیگیری نمایند.
برای انجام مراحل طلاق توافقی بدون وکیل، زوجین پس از اطلاع از مدارک مورد نیاز برای طلاق توافقی با در دست داشتن آنها به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه کرده و درخواست طلاق توافقی خود را ثبت میکنند.
رویه قانونی با مشاوره اینطور است که زوجین بایستی در سامانه تصمیم بهزیستی در هر شهری که هستند ثبت نام کنند در ابتدا روز و ساعت مراجعه به مرکز غربالگری و مشاوره مشخص میشود و بعد از حضور زوجین در وقت مقرر حسب تشخیص مرکز غربالگری یا مشوره یک تا چهار جلسه مشاوره را با کارشناس خانواده میگذرانند خوشبختانه خیلی از طلاق های هیجانی در همین مرحله به سارش ختم میشود در صورت اصرار زن و شو هر بر طلاق ، گواهی عدم انصراف از طلاق صادر خواهد شد. با گرفتن این گواهی دادخواست طلاق توافقی در سامانه قوه قضاییه و دفتر خدمات الکترونیک قضایی ثبت میشود.
پس از تعیین شعبه و مراجعه زوجین به واحد مشاوره خانواده، مجدداً در دادگاه حاضر میشوند. پس از امضا توافقات در خصوص مسائل مالی و غیر مالی مانند؛ مهریه، نفقه، اجرت المثل، ملاقات فرزند در صورت داشتن فرزند مشترک و.. رأی گواهی عدم امکان سازش مطابق توافق زوجین صادر شده و زوجین سه ماه فرصت دارند تا به دفترخانه مراجعه کرده و صیغه طلاق رسمی بین آنها جاری شود.
هزینه طلاق توافقی بدون وکیل شامل هزینه ثبت دادخواست، هزینه واحد مشاوره دادگاه خانواده و هزینه محضر و دفترخانه میباشد.
طبق روال مرسوم در دادگاه های خانواده تهران، در صورتیکه زوجه دوشیزه باشد، دادگاه زوجه را جهت معاینه پزشکی و گواهی بکارت به پزشکی قانونی معرفی میکند و در صورتیکه زوجه دوشیزه نبوده و یائسه نیز نباشد، گواهی عدم بارداری جهت ثبت طلاق اجباری است.
همانطور که در بالا به مزایای داشتن وکیل اشاره شد بهتر است که وکیل اختیار کنید و روند اجرای پرونده را از صفر تا صد به وکلای متخصص بسپارید. حال اگر بنا به هر دلیلی نمی خواهید از وجود وکیل بهرمند شود باید مراحل ذیل را یکی پس از دیگری انجام داده تا به مرحله انتهایی برسید.
درخواست طلاق و ثبت آن است
در قدم اول از مراحل طلاق توافقی بدون وکیل آن است که مدارک مورد نیاز را تماما آماده کرده و به سراغ دفاتر خدمات الکترونیک قضایی رفته و درخواست خود را با موضوع طلاق ثبت کنید تا به سیستم قضایی فرستاده شود.
اینجا توافقنامه ای که زوجین برای طلاق توافقی به صورت کتبی تنظیم کرده اند و در آن در خصوص تمامی مسائل مالی و غیرمالی توافق کرده اند را در اختیار مراجع قضایی قرار می دهند. این توافقنامه باید به صورت کاملا دقیق تنظیم شود و در اینجا مشخص می شود که پرونده شما در چه شعبه ای رسیدگی می شود.
ثبت نام در سامانه بهزیستی
زوجین باید قبل از طلاق در سامانه تصمیم بهزیستی ثبت نام نمایند تا با توجه به زمان و تاریخی که اعلام می شود برای مشاوره در آن سازمان حاضر شوند. برای طلاق توافقی داشتن گواهی که این سازمان صادر می کند الزامی است.
مرحله سوم: توافقات در خصوص کلی حقوق
علاوه بر توافقاتی که پیشتر انجام گرفته بود طرفین مجددا باید در جلسه رسیدگی حاضر شده و در خصوص کلیه حقوق اعم از مالی و غیر مالی توافقاتی را داشته باشند. مسائل مالی شامل مهریه، نفقه، نحله، اجرت المثل و … می شود و مسائل غیر مالی شامل حضانت فرزند … می شود. این نکته را در خاطر داشته باشید که قبل از جاری شدن طلاق حتما در خصوص مهریه و .. توافق نمایید.
ابلاغ های دادگاه
بعد از انجام مراحل بالا نوبت به ابلاغ های دادگاه می رسد. مراجع قضایی پرونده تشکیل شده در مراحل قبل را با توجه به تاریخ ثبت شده به شعبه مورد نظر ارسال می کنند. ابلاغ ها با قید زمان و مکان و تعیین شعبه به مخاطبان ابلاغ می شود. در این مرحله چون طرفین وکیل معرفی نکرده اند باید برای رسیدگی خودشان حاضر شوند.
انجام تشریفات و حضور در دادگاه
در این مرحله از رسیدگی همانطور که از عنوان مرحله پیداست باید در دادگاه حاضر شده و تشریفات را انجام داد. پس در این مرحله دفاعی در کار نیست باید طرفین در دادگاه حاضر شده و به سوالات احتمالی قاضی پاسخ دهند با انجام تشریفات روند رسیدگی را به اتمام رسانید.
در این مرحله از طرفین تقاضا می شود که داور تعیین نمایند که مسئولیت داور ایجاد مصالحه و گذشت بین زوجین است. البته کار داور ها این روز ها جنبه تشریفاتی دارد . به دنبال یک داور باشید که سن او بیشتر از 40 سال است.
صادر کردن رای و قطعی شدن آن
در این مرحله تمامی مدارک اعم از تصمیمات داوران و توافق های کتبی و شفاهی طرفین بررسی می شود و در برگه ای صورتجلسه می گردد. بعد از آن قاضی رای نهایی را صادر می کند که اگر این رای مشکلی نداشته باشد قطعی و اجرایی می گردد.
صادر کردن سند طلاق توافقی
در این مرحله از مراحل طلاق توافقی بدون وکیل حکم قطعی به طرفین ابلاغ می شود و طرفین با دریافت این حکم و قبل از انقضای سه ماه باید به یکی از دفاتر ثبت اسناد رسمی مراجعه کنند تا به وسیله این دفاتر سند طلاق صادر شود. بعد از گذشت زمان اعلام شده حکم دادگاه قابلیت اجرا ندارد.
مراحل طلاق توافقی در دادگاه
پس از ثبتنام در سامانه تصمیم و اخذ نوبت از سامانه نوبتدهی مشاوره و مراجعه به مراکز مشاوره خانواده زوجین گواهی عدم سازش دریافت کرده و دادخواست طلاق توافقی در دفاتر خدمات الکترونیک قضایی ثبت میگردد. پس از آن زوجین باید توافقنامه مسائل مالی و غیر مالی را امضا کنند. سپس برای جلسه دادرسی نوبت بگیرند. پس از شرکت در جلسات رسیدگی به پرونده و اعلام صورت جلسه مربوط به توافقات زوجین، زوجین باید گواهی عدم بارداری و یا بکارت در دوران عقد را از پزشکی قانونی گرفته و دادگاه ارائه نمایند. دادگاه پس از طی این مراحل طلاق توافقی دادگاه حکم طلاق را صادر مینماید. زوجین تا 3 ماه فرصت دارند تا با ارائه حکم طلاق توافقی و حضور 2 شاهد از هم جدا شوند.
طلاق توافقی در دوران عقد
در برخی موارد زوجین در دوران عقد و پیش از شروع زندگی متوجه اختلافات خود شده و اقدام به طلاق توافقی میکنند. طلاق توافقی در دوران عقد چه از جانب زوج و یا زوجین باشد، نصف مهریه به زوج تعلق میگیرد، مگر اینکه توافق دیگری بین آنها باشد، برای مثال زوجه کل مهریه خود را بذل نماید. اخذ مهریه در دوران عقد منوط به تایید بکارت و عدم نزدیکی زوجین است که باید از سوی پزشکی قانونی مورد تایید قرار گیرد.
در مراحل طلاق توافقی اگر زوجه مدعی بکارت شود از سوی دادگاه به پزشکی قانونی جهت معاینه معرفی شده و در صورت تایید بکارت و عدم نزدیکی نوع طلاق بائن غیرمدخوله است و زوجین میتوانند بعد ثبت طلاق شناسنامه خود را تعویض کنند اما نکته ای که باید به آن اشاره داشت این است که؛ اگر رای طلاق توافقی صادر شود که زوجه دوشیزه است، بعد از ثبت طلاق در دفترخانه، زوجه حق رجوع به مهریه بذل شده را ندارد
مشاوره در طلاق توافقی
مشاوره در مسائل خانوادگی میتواند به حل عسرت و مشکلات زوجین کمک بسزایی نماید. قانونگذار در سال ۹۱ در قانون خانواده زوجین را به دریافت مشاوره و دریافت نامه مشاوره برای طلاق قبل از انجام طلاق الزام نموده است.
بر این اساس متقاضیان می باید در سامانه ای تحت عنوان سامانه تصمیم ثبت نام نموده و با انتخاب تاریخ مراجعه و مرکز غربالگری مد نظرشان، فرآیند طلاق را شروع کنند. قدم بعدی این گونه است که در مرکز غربالگری یادشده زوجین را به یک مرکز مشاوره از زیرمجموعه بهزیستی راهنمایی میکند.
هر سوالی در رابطه با طلاق توافقی دارید با شماره زیر تماس حاصل نمایید.
آیا حضور زوجین در طلاق گرفتن توافقی الزامی است؟
امکان دارد درخواست طلاق را یکی از زوجین و یا هر دوی آنها تقدیم کرده باشد. طلاق یکطرفه نیز ممکن است طلاق از نوع توافقی باشد.
در هر صورت در جایی که زوجین با توافق بر سر مسائل مختلفی که در بالانیز به آنها اشاره شد مانند: نفقه، مهریه و حضانت و … از یکدیگر جدا میشوند، طلاق از نوع توافقی است. به طور کلی طرفین باید برای بعضی امور در پروسه طلاق حضور داشته باشند.
برای نمونه اگر زوجه باکره باشد باید برای ثبت این موضوع به پزشکی قانونی رجوع کند و اگر هم باکره نیست باید آزمایش بارداری دهد. حضور در جلسات مشاوره نیز که از مهمترین اقدامات طلاق توافقی است باید با حضور زوجین انجام شود.
اما باقی فرآیند طلاق با اعطای وکالت قابل انجام است. به عبارت دیگر زوجین میتوانند به وکلای کارآزموده و حاذق مراجعه کنند و به آنها برای انجام امور طلاق وکالت دهند.
تعویض شناسنامه بعد از طلاق توافقی
در صورتیکه که زوجه باکره و دوشیزه باشد، پس از صدور طلاق میتواند برای دریافت شناسنامه جدید بعد از طی نمودن شرایط طلاق توافقی و سپری شدن این روند، درخواست دهد.
مدت زمان درخواست طلاق توافقی
زوجین برای آنکه بتوانند تقاضا طلاق دهند باید هر دو یا یکی از آنها از طریق سامانه نوبتدهی طلاق که سامانه مداخله طلاق (سامانه تصمیم) است تمامی اطلاعات سجلی خود و همسرش را وارد کرده و به یکی از مراکز غربالگری تهران برود.
این مرکز زوجین را به یکی از مراکز مشاوره استان که زیر نظر بهزیستی است راهنمایی می کند تا بتواند به مشکلات آن رسیدگی کند. در این جلسات مشاوره که معمولا از ۵ تا ۲۰ جلسه به طول میانجامد تمام مشکلات و انگیزه طلاق زوجین را زیر نظر گرفته شده و در صورت عدم حل دشواری ها و رازها طلاق آنها درخواست آنها توسط مرکز مشاوره در دفتر خدمات الکترونی قضایی به ثبت رسیده و به دادگاه خانواده ارسال میشود.
بعد از صدور دستور طلاق، زوجین میتوانند به مدت سه ماه برای ثبت طلاق خود نزد دفاتر ازدواج-طلاق بروند. در تقاضای طلاق آنچه اهمیت زیادی دارد و این طلاق را از سایر طلاقها مجزا میکند، تفاهم زن و شوهر نسبت به حضانت، مهریه و نفقه بوده و باید بر سر این مسائل با یکدیگر به تفاهم برسند.
توجه داشته باشید که هیچ دفترخانهای نمی تواند بدون دادنامه طلاق اقدام به ثبت طلاق کند.
نکاتی در مورد متن توافق نامه طلاق توافقی
در خصوص متن طلاق توافقی سوالات بسیاری پرسیده میشود که هدف ایشان دریافت نمونه متن طلاق توافقی و یا متن توافق نامه طلاق زوجین متقاضی طلاق می باشد در اینجا ذکر چند نکته ضروری است:
- دنبال مثال و نمونه دادخواست طلاق توافقی نباشید، زیرا متن توافق نامه طلاق زوجین برای طلاق در آن ذکر نمیشود.
- اگر زوجه باکره و یا یائسه نباشد نوع طلاق خلع خواهد بود و زوجه باید سه طهر (۳ ماه) عده نگه دارد. اگر مهریه بذل شده باشد زوجه میتواند در مدت ۳ ماه رجوع به آنچه بذل کرده کند و در مقابل زوج نیز میتواند به زوجه رجوع کند و به این ترتیب طلاق خلع تبدیل به رجعی خواهد شد. اما راهکار این است که زوجه اسقاط رجوع ما بذل کند و یا اینکه مهریه را در راستای توافق ابراء کند.
- پیش از نوشتن متن توافقنامه باید بدانید که بخشش مهریه در قبال گرفتن حضانت اولاد مطلقاً وجاهت قانونی ندارد یعنی این دو موضوع مقابل هم نیستند.
- کسی که حضانت با اوست نمیتواند بدون رضایت طرف دیگر فرزند را به شهری دیگری ببرد یا از مملکت خارج کند زیرا ملاقات طرف مقابل دچار اشکال و صعوبت خواهد بود. تمامی موارد بیان شده را می توانید در متن توافقنامه طلاق توافقی ذکر نمایید.
همچنین بهتر است بخوانید: وکلا و کارشناسان حقوقی ما در گروه وکلای هوداد آماده پاسخگویی به سوالات شما هستند تا از تشویش و نگرانی شما کاسته شود. برای دریافت مشاوره و راهنمایی توسط وکلای مجرب به صورت رایگان وکیل طلاق توافقی را کلیک کنید.
عده طلاق توافقی چیست؟
به صورت کلی باید بیان نمود که عده مدت زمانی است که زن بعد از جاری شدن خطبه طلاق در آن دوره نمیتواند با شخص دیگری ازدواج نماید.
در نکاح دائم عده طلاق 3 ماه و 10 روز و در نکاح موقت، عده طلاق یک ماه و ۱۵ روز است. اگر در این دوره معلوم شود که زوجه باردار است، با وضع حمل عده زن تمام میشود؛ البته باید توجه داشت وضع حمل در صورتی می تواند به عنوان عده در نظر گرفته شود که کمتر از عده 3 ماه و 10 روز در نکاح دائم و یک ماه و ۱۵ روز در نکاح موقت نباشد .
بعد از جاری شدن صیغه طلاق در طلاق رجعی که امکان بازگشت زوجین به یکدیگر وجود دارد، در مدت مشخص یعنی عده، زوجین میتوانند بدون جاری شدن صیغه عقد به یک دیگر رجوع کنند. اما در نوع دیگر طلاق یعنی طلاق بائن امکان رجوع زوجین به یکدیگر به هیچ عنوان وجود ندارد و برای شروع مجدد زندگی، زوجین باید خطبه عقد تازهای را جاری نمایند.
نظرات متفاوت حقوقدانان در خصوص عده
برخی بر این باورند که طلاق از نوع توافقی از نوع خلع و مبارات است. یعنی یکی از انواع طلاق بائن است و عده ندارد؛ مگر اینکه زن مالی را به زوج برای طلاق بخشیده باشد و پس از طلاق به این مال رجوع کرده باشد. در این حالت زوج نیز میتواند به زن رجوع کند. بر این اساس برخی معتقدند طلاق به صورت توافقی طلاق بائن است و عده ندارد.
به طور کلی باید گفت که هم به صورت خلع و مبارات و هم به صورت رجعی قابل انکار است. ولی اگر زوجه در سررسید طلاق توافقی باکره باشد، دیگر عدهای وجود نخواهد داشت و امکان رجوع نیز برای زوج قابل تکذیب نیست.
درخواست طلاق توافقی از طرف زن
زوجین هر دو حقوق و تعهداتی دارند. برای نمونه زن سزاوار مهریه و نفقه گذشته است. علاوه بر این جهیزیه نیز متعلق به زوجه می باشد. در هر صورت زوج و زوجه میتوانند به هر شکلی که خلاف قانون نباشد، توافق کنند.
حقوق مالی زن در طلاق توافقی
به طور کلی در قانون و شرع حقوق مالی برای خانم در نظر گرفته شده است و در صورت طلاق یا حتی در زمانی که دو طرف با یک دیگر زندگی می کند، زوجه می تواند این حقوق مالی را دریافت کند. طبیعتا در طلاق از نوع توافقی نیز تکلیف حقوق مالی زن باید مشخص شود.
ممکن است سوالی برای شما عزیزان به وجود آید که در طلاق نوع توافقی چه چیزهایی به زن تعلق می گیرد؟ در پاسخ به ای پرسش باید گفت که حقوق مالی زوجه دربرگیرنده نفقه، مهریه ، اجرت المثل ایام زوجیت می باشد. در مواردی نیز ضمن عقد نامه نکاح شرطی تحت عنوان شرط تنصیف دارایی وجود دارد که در صورت ذکر این شرط برای زوجین لازم است این امر را نیز دادگاه خانواده مورد توجه خود قرار دهد. در بسیاری از موارد پس از طلاق به صورت توافقی زوجه خواستار برگرداندن جهیزیه خود می باشد و از آن جا که او مالک تمام جهیزیه خویش می باشد این امکان وجود دارد که جهیزیه خود را برگرداند.
از میان انواع حقوق مالی زن، مطالبه مهریه از چالش برانگیزترین حقوق مالی زن است که اصولا درباره آن بین زوجین ناسازگاری و اختلاف حاصل می شود. از آن جا که طبق قانون، طلاق حق زوج است و زوجه فقط در صورت دارا بودن شرط وکالت در طلاق از سوی زوج می تواند دعوای طلاق را نزد دادگاه خانواده مطرح نماید، اصولا در طلاق توافقی زوج خواهان بخشش قسمتی از مهریه به ازای طلاق می باشد و معمولا زوجه مقداری از مهریه خویش را بدین منظور به زوج می بخشد.
دادگاه ضمن صدور گواهی عدم امکان سازش توافقات میان زن و شوهر در خصوص مهریه را به طور کامل ذکر می کند. برای نمونه ممکن است ترتیب پرداخت مهریه با پرداخت سند تجاری مثل چک و سفته در سررسید معین مشخص شود که در این حالت مطالبه مهریه از اجرای ثبت، می تواند فرایند مطالبه ی مهریه را نسبت به طرح دادخواست در دادگاه خانواده سرعت ببخشد. همانطور که در بالا به آن پرداختیم وجود نزدیکی و تمکین بین زوجین به خصوص در موارد طلاق توافقی در دوران عقد می تواند در میزان مهریه زوجه تغییراتی ایجاد کند.
همچنین عندالاستطاعه بودن یا عندالمطالبه بودن مهریه در مطالبه ی مهریه تاثیر بسیار مهم و کلیدی دارد. با توجه به آن که احقاق حقوق مالی زوجه حائز اهمیت است و نیازمند طی نمودن روال قانونی خاصی است، لذا توصیه می شود در این خصوص با یک وکیل خانواده کارآزموده مشورت کنید. وکیل خانواده کارآزموده با سال ها تجربه ی ارزشمند می تواند در تسریع احقاق حقوق از دست رفته ی شما نقش مهم و کلیدی داشته باشد.
حقوق غیر مالی زن در طلاق توافقی
در ادامه برای پاسخ به این سوال که در طلاق نوع توافقی چه چیزهایی به زن تعلق می گیرد، توجه داشته باشید که حقوق زوجه فقط به حقوق مالی او ختم نمی شود. بحث حضانت فرزندان برای طلاق نوع توافقی یکی از مهم ترین حقوق غیر مالی زوجین است و لازم است در خصوص آن نیز دادگاه خانواده تعیین تکلیف کند. روشن است که مشورت با یک وکیل طلاق کارآزموده در امور خانواده می تواند در احقاق حقوق مالی و غیر مالی زوجه در طلاق به صورت توافقی نقش مهمی داشته باشد. اشخاص به علت عدم آگاهی از حقوق مالی و غیر مالی از مطالبه حقوق خود باز می مانند. لذا با توجه به پیچیدگی روش های رسیدگی به دعوای طلاق توافقی توصیه می شود با مشاورین حقوق خانواده و وکلای مجرب و کارآزموده مشورت نمایید.
شروط دوازده گانه ضمن عقد نکاح
اگر شروط چاپی عقدنامه را ملاحظه نموده باشید، ۱۲ مورد به عنوان شروط پیش فرض را مشاهده می نمایید که در عقدنامه گنجانده شده است، در صورت امضای زوج (شوهر)، در آینده و پس از عقد، زوجه میتواند به استناد هرکدام از آنها و البته اثبات کردن از طریق دادگاه، تقاضای گواهی عدم امکان سازش (طلاق) کند.
۶ مورد نخست از شروط ضمن عقد:
- زن میتواند از دادگاه تقاضای صدور طلاق كند، در صورت خودداری شوهر از دادن خرجی زن و اتمام ساير حقوق واجب زن به مدت ۶ ماه.
- دومين شرط ذكر شده در عقدنامه كه به زن دستور طلاق میدهد، سوء رفتار زوج است به حدی که پیوسته زندگی را براي زوجه غير قابل تحمل كند.
- سومين شرطی كه با وجود آن زن اختيار طلاق دارد، بیماری خطرناک غیر قابل بهبود در زوج است در حدی که سلامت زن را به خطر اندازد.
- شرط چهارم دیوانه بودن مرد است در زماني كه امكان فسخ وجود ندارد.
- پنجمين شرط مندرج در عقدنامه، اشتغال مرد به كاري است كه به حیثیت و آبروی زن و مصالح خانوادگی او لطمه بزند در اين صورت زن میتواند تقاضای طلاق كند.
- محکومیت شوهر به مجازات ۵ سال حبس يا بيشتر، يا به جزای نقدی كه بر اثر ناتوانی از پرداخت، منجر به ۵ سال حبس شود يا به حبس و جزای نقدی كه مجموعاً منجر به ۵ سال توقیف يا بيشتر شود و حكم مجازات در حال اجرا باشد نيز يكي ديگر از شروط ضمن عقد نکاح است كه به زن امكان مطلقه شدن را میدهد.
۶ مورد دوم از شروط ضمن عقد:
- ابتلاء زوج به هرگونه اعتیاد مضری که به تشخیص دادگاه بر اساس زندگی خانوادگی خللی وارد آورد و ادامه زندگی را برای زوجه دشوار كند مشابه اعتيادي كه منجر به بیکاری مرد، فروش اثاثيه خانه و وارد نمودن زیان به سلامت جسمی و روحی زن و فرزند شود.
- هشتمين شرطی است كه براساس آن زن امکان انفصال مییابد. چنانچه زوج زندگی خانوادگی را بدون عذر موجه ترک كند يا اينكه ۶ ماه متوالی بدون عذر موجه غيبت كند، زن میتواند با مراجعه به دادگاه و بدون حضور شوهر طلاق خود را ثبت کند.
- از دسته مواردی که دادگاه تقاضای زن را برای طلاق میپذيرد و در عقدنامه نيز ذكر شده، محکومیت قطعی زوج بر نشان ارتكاب به جرم و اجرای هر نوع مجازات اعم از حد و تعزير است كه مغاير با حيثيت و شئون خانوادگی زن باشد تشخيص اين امر نيز با پروا به وضع و موقعيت زن و عرف و موازين ديگر با دادگاه است.
- دهمين شرط از شروط دوازده گانه عقد نكاح، بچهدار نشدن زوج پس از گذشت ۵ سال از زندگی مشترک به جهت عقيم بودن يا عوارض جسمی ديگر است كه در اين صورت زن میتواند تقاضای طلاق كند.
- همچنين چنانچه زوج مفقودالاثر شود و ظرف ۶ ماه بعد از مراجعه زوجه به دادگاه پيدا نشود نيز دادگاه حکم طلاق را صادر میکند.
- آخرين شرطی كه زوج در عقدنامه آن را امضا میكند و اختيار طلاق را به همسرش میدهد، ازدواج مجدد مرد بدون مجوز همسر است كه در صورت وقوع اين مورد، زن وکالت طلاق را از مرد میگيرد و یکی از شرایط طلاق از طرف زن را بدست میآورد.
برای اطلاع از هزینه طلاق توافقی با شماره زیر تماس بگیرید.
نکاتی مهم در خصوص شروط دوازده گانه ضمن عقد
نکته: امضاء موارد مذکور توسط شوهر اجباری نیست.
نکته: امضاء موارد مذکور توسط زوج به منزله وکالت در طلاق مطلق نخواهد بود، بلکه میبایستی از راه دادگاه به هرکدام از آنها که زوجه مدعی است، ثابت نمایید و شوهر میتواند از خویش دفاع کرده و اعتراض کند.
نمونه دادخواست طلاق توافقی و صدور گواهی عدم امکان سازش
در اینجا یک مثال از متن دادخواست طلاق توافقی را میبینیم که میتوانید موارد بیان شده را در برگه طلاق نامه توافقی ذکر نمایید:
خواهان: خانم/ آقای….
خوانده: خانم/ آقای….
مباشر: خانم/ آقای….
خواسته: طلاق توافقی
دلایل و منضمات: ۱- عقدنامه ۲- شناسنامه زوجین ۳- کارت ملی زوجین
ریاست محترم دادگاههای خانواده شهر….
با سلام،
احتراما اینجانبان بر اساس کپی عقدنامه که به پیوست تقدیم می گردد از تاریخ …. در عقد نکاح دائم یکدیگر میباشیم و به دلیل عدم تفاهم تمایل به جدایی و طلاق داریم. لذا از محضر محترم دادگاه، صدور گواهی عدم امکان سازش را استدعا داریم.
(امضا)
فسخ طلاق توافقی چگونه است؟
طرفین میتوانند تا قبل از ثبت طریقه طلاق، از طلاق منصرف شوند و فسخ طلاق توافقی را درخواست کنند. این انصراف به هیچ تشریفاتی نیاز ندارد. صرف ادامه ندادن روند طلاق و عدم رجوع به دفتر اسناد رسمی به معنی فسخ طلاق است. با این حال زوج میتواند برای اطمینان بیشتر در یک اظهارنامه کتبی انصراف خود را به زوجه اعلام کند. البته اگر زوجه وکالت در طلاق داشته باشد میتواند به صورت یکطرفه از زوج جدا شود.
می توانید تا قبل از ثبت طریقه طلاق، از طلاق به صورت توافقی منصرف شوید و یا درخواست فسخ طلاق و ابطال طلاق ی را داشته باشید. نیازی نیست کار خاصی انجام دهید. همین که به دفتر اسناد رسمی جهت ثبت طلاق مراجعه نکنید، نشانه از عدم رضایت شماست. اما میتوانید برای اطمینان بیشتر از نحوه انجام طلاق توافقی، اظهارنامه ای به طرفیت زوجه بدهید و بیان کنید که منصرف شدید. البته همه این ها در صورتی است که به زوجه وکالت بلاعزل در طلاق و عدم ابطال طلاق نداده باشید.
آیا بعد از توافق میتوان طلاق توافقی را بر هم زد؟
جواب مثبت است. با این توضیح که اگر زن و شوهر بین خویش حتی با حضور گواه و حتی به صورت مکتوب توافق بر طلاق کنند بعدا هر کدام از ایشان می تواند پشیمان شود به عبارت دیگر توافق بر نحوه طلاق توافقی الزام آور نیست.
فرض دیگر این است که دادخواست طلاق هم ثبت شده باشد، در این صورت چطور؟
در این اینجا هم هرکدام از زوجین منصرف شود، پرونده منجر به صدور رای نخواهد شد حتی اگر قسمتی از طلاق تفاهمی انجام شده باشد.
بعد از صدور رای طلاق توافقی امکان پشیمانی از طلاق و فسخ طلاق وجود دارد؟
بله در این خصوص نیز هر کدام از زوجین پشیمان شوند و خواهان فسخ طلاق توافقی باشند امکان ثبت طلاق در دادگاه وجود ندارد. اگرچه ماده 35 قانون حمایت از خانواده اجازه داده است که در روال طلاق ، اگر زوجه پشیمان شود، زوج بتواند یک طرفه رای طلاق را ثبت کند اما در عمل، دفتر رسمی طلاق به درخواست زوج مبنی بر ثبت طلاق، از شعبه صادر کننده رای کسب تکلیف میکند و شعب دادگاه نیز ثبت طلاق توافقی را موکول به رضایت زوجه و حضور او یا وکیل طلاق توافقی او در دادگاه طلاق می کنند و در این صورت است که فسخ طلاق توافقی امکان پذیر می شود.
پشیمانی از طلاق توافقی و انصراف پس از ثبت طلاق امکان پذیر است؟
غالبا این گونه طلاق ها خلعی هستند، برای زوج امکان رجوع و فسخ طلاق توافقی وجود ندارد و زوجه نیز تنها در روزهای عده به شرطی که باکره و یائسه نباشد می تواند به آنچه بذل کرده رجوع کند و ابطال طلاق را بخواهد که اینگونه فسخ طلاق انجام می گیرد. در اصطلاح فقهی و حقوقی به آن مابذل می گویند. با رجوع زوجه به ما بذل، از سوی دفترخانه طلاق به زوج اطلاع داده می شود، او اختیار دارد بعد از آن که طلاق را بر هم زد به تعبیر دیگر با رجوع زوجه به مهریه، طلاق به رجعی تبدیل می شود و زوجه هم حق رجوع پیدا می کند.
می دانیم که این الفاظ و اصطلاحات برای عامه مردم دشوار است ولی چاره ای هم نیست و باید پاسخ سوال حقوقی را به صورت حقوقی داد.
قانون و بخشنامه جدید طلاق توافقی چیست؟
مطالبی که در این مقاله مطالعه نمودید مطابق آخرین رویه ها و قانون طلاق توافقی در سال ۱۴۰۱ نگاشته شده است و مشاوره تلفنی هم در این خصوص رایگان است. اما بدانید که بخشنامه جدید طلاق توافقی ۱۴۰۱ وجود خارجی ندارد در واقع از سال 1397 تا الآن 1401 شرایط جدیدی تصویب نشده است ما این مطلب را به روز رسانی میکنیم
به طور کلی قوانین مربوط به قانونی طلاق در سالهای اخیر تغییر چندانی نداشته و صرفا چند بخشنامه جدید طلاق توافقی صادر شده است. با این حال یکی از دگرگونی های اخیر قانون جدید حق طلاق، به مساله مهریه مربوط است. بر اساس قانون جدید حق طلاق مهریه صرفا تا ۱۱۰ سکه مشمول حکم جلب خواهد شد. برای گرفتن مهریه بیشتر از این تعداد، امکان صدور حکم جلب وجود ندارد و زوجه صرفا درصورت توانایی مالی زوج و با شناسایی مال میتواند مهریه مازاد بر ۱۱۰ سکه را دریافت نماید. برای مشاوره از یک وکیل مهریه هم اکنون با ما تماس بگیرید.
اگر قصد جدایی و طلاق را دارید، برای تسریع کار خود از یک وکیل طلاق ماهر کمک بگیرید. ممکن است در ظاهر همه چیز به نفع شما باشد اما زمانی که یک پرونده باز میشود، ممکن است شبهات و پیچیدگیهای زیادی وجود داشته باشد که کار شما را به عقب بیاندازد. مسائل حقوقی شامل تبصرهها، بندها و تذکراتی است که برای افراد عادی قابل درک نیست. اما وکیل به دلیل آشنایی کامل با قوانین میتواند از طولانی شدن پروسه طلاق جلوگیری کند. اگر در شهر تهران هستید میتوانید از مشاوره و وکالت گروه وکلای هوداد کمک بگیرید.
وکیل طلاق کیست؟
اگر برای طلاق نیاز به یک وکیل دارید، وکیل که تنها در این زمینه طلاق فعالیت میکند میتواند شما را تا انتهای کار همراهی کند. تمامی وکلای طلاق دارای پروانه وکالت هستند و در حوزه دعاوی خانوادگی پروندههایی همچون طلاق را به سرانجام میرسانند. تنها کافیست یک وکالت تنظیم و انجام امور را به وکیل بسپارید. وکیل مربوط به امور طلاق نه تنها موضوع طلاق بلکه میتواند امورات مرتبط از جمله حضانت فرزندان، دریافت مهریه و سایر موارد را پیگیری کند.
در نتیجه بهتر است پیش از هر اقدام از مشاوره و وکالت وکیل طلاق بهرهمند شود. زیرا وکیل با توجه به تسلطی که بر قوانین و آیین نامه دارد، بهترین گزینه برای انجام مراحل طلاق توافقی است.
برای افرادی که خیلی آبرومندانه زندگی کرده اند مواجهه با آشنایان و اقوام در دادگاه خانواده زیاد روی خوشی ندارد با وجود و حضور وکیل این مشکل نیز به بهترین شکل حل می شود.
کمک گرفتن از یک مشاور بعد از قطعیت تصمیم زوج برای طلاق دادن زوجه تا حد زیادی روند کار را تسریع می بخشد. البته شرایط طلاق توافقی با داشتن حق طلاق از طرف زن در شروع و روند مراحل طلاق توافقی تفاوت ایجاد می کند.
بهترین وکیل طلاق در تهران
هوش و ذکاوت تنها بخشی از ویژگی بهترین وکیل طلاق در تهران است. اما فاکتورهایی که یک وکیل را به یک وکیل درجه یک و عالی تبدیل میکند، ویژگیهای بسیاری از جمله تجربه است. پروندههای طلاق هیچ شباهتی با یکدیگر ندارند و هر پرونده دارای پیچیدگیهای خودش است. این تجربه است که به یک وکیل کمک میکند تا مسیر درست را انتخاب و حق و حقوق شما را حفظ کند. یک وکیل خوب این شانس را داشته است تا وکالت پروندههای زیادی را به عهده بگیرد تا با تمام مسائل مربوط به حوزه طلاق به خوبی آشنا شود.
موفقیت به آسانی به دست نمیآید، مگر با پشتکار و تلاش فراوان. وکیل نباید ناامید شود و هر بار با ایدهها و راه حلیهای جدید موکل خود را حمایت و در دادگاه پیروز شود. موضوع طلاق میتواند برای هر کسی منحصر به فرد باشد، بنابراین وکیل باید به طور متفاوتی با هر موکل خود رفتار کند تا نتیجه دلخواه را از دادگاه بگیرند. استدلالهای به موقع و درست یک وکیل میتواند مسیر پرونده را به نفع شما تغییر دهد.
یکی از مهمترین خصوصیت یک وکیل چیره دست، صبوری است. پروندههای طلاق میتوانند از چند ماه تا چند سال به طول بیانجامد، یک وکیل خوب باید با یک برنامه ریزی دقیق بتواند چندین پرونده را در کنار هم به سرانجام برساند. مهارت صحبت کردن، اعتماد به نفس، دانش بالا و اطلاع از قوانین جدید از دیگر ویژگیهای یک وکیل مجرب است.
اگر وکیل طلاق از تمام ویژگیهای خوب برخوردار باشد اما مهارت نوشتاری و کلامی خوبی نداشته باشد، قطعا نمیتواند از شما بهترین دفاع را انجام دهد و اگر طرف مقابل شما یک وکیل زبردست داشته باشد، بدون شک بازنده دادگاه خواهید شد. مفاهیم قانونی بسیار پیچیده و برای مردم عادی غیرقابل درک است، اگر وکیل از مهارت کلامی خوبی برخوردار باشد میتواند به زبان ساده تمام مفاهیم را شرح و با استناد به آنها از حق و حقوق شما دفاع کند. در واقع نه تنها موکل خود را کاملا توجیح میکند بلکه قاضی و سایر اعضا دادگاه را نیز به خوبی متقاعد خواهد کرد. اما اگر وکیل باید خوب صحبت کند باید مهارت نوشتاری قوی داشته باشد، استفاده از ادبیات درست و به کار بردن بندهای صحیح همگی میتوانند در موفقیت وکیل موثر باشند.
وکیل طلاق توافقی کیست؟
کسانی که قدم برای طلاق توافقی و جدایی از همسر خود برمیدارند، دچار استرس و احساسات میشوند و نمیتوانند به خوبی موقعیت را درک و تصمیم آگاهانه بگیرند. اما حضور وکیل طلاق توافقی میتواند کمک کند تا در موقعیتهای حساس تصمیمهای درست و منطقی گرفته شود. وکلا با تجربه بالا و اشراف کامل به پرونده میتوانند نقاط کور را با راهکارهای خلاقانه باز کنند و در زمان کوتاهی فرایند طلاق توافقی را به اتمام برسانند. در تهران وکلای زیادی در حال فعالیت هستند اما نکته مهم انتخاب یک وکیل با پروانه وکالت است تا به طور قانونی بتواند وکالت شما را برای طلاق توافقی بر عهده گرفته و تا انتها همراه شما باشد.
ویژگیهای وکیل طلاق توافقی
وکلای حرفهای قوانین را به خوبی میدانند، آنها آنچه که شما طبق قانون حق دارید را برای شما درخواست و دریافت میکنند. نفقه، حضانت فرزندان و مهریه از جمله شرایط طلاق توافقی است که در هنگام طلاق میتوانند به نفع شما تمام شوند، در صورتی که به یک وکیل صالح و ماهر برای امور کارهای طلاق وکالت دهید.
برای تشکیل پرونده نیاز به مدارکی است که ممکن است شما نتوانید آنها را جمع آوری کنید. اما وکیل میتواند به سایر سازمانها و ادارهها مراجعه و مدارک را دریافت کند.
وکیل طلاق توافقی، باید اطلاعات و دانش خود را در خصوص طلاق و شاخهها و زیر مجموعههای آن به روز نگه دارد. گرچه قوانین تغییر نمیکنند اما گاهی ممکن است بندها و تبصرهها در برخی از موارد تغییر کنند و وکیل باید از تغییرات مطلع باشد.
مهارت شنیداری، گفتاری و نوشتاری از جمله مهارتهای یک وکیل هستند که در موفقیت و برنده شدن شما در دادگاه بسیار اهمیت دارد. اگر وکیل خوب گوش دهد، مشکلات را بهتر درک میکند و راهکارهای دقیقتری ارائه میدهد. اگر مهارت نوشتاری وکیل بالا باشد در نوشتن دادخواست و لایحه میتواند موفق ظاهر شود و نظر قاضی و سایر اعضا را جلب کند.
مزایای داشتن وکیل طلاق توافقی چیست؟
یکی از دلایل داشتن وکیل، عدم آگاهی در مورد مفاد قانونی است. از آنجایی که قانون بسیار پیچیده است و برای رسیدن به حقوق خود باید آگاهی و اطلاعات کاملی از قوانین داشته باشید، بهترین راهکار داشتن وکیل است.
امکان دارد در شرایط طلاق توافقی نکاتی وجود داشته باشد که با مرور تبصرهها و بندها بتوان، مشکلات را به نفع خود حل کنید. این وکیل است که به خوبی میداند برای مشکلات شما از کدام تبصرههای دقیق و درست استفاده کند.
از دیگر مزایای داشتن وکیل برای طلاق توافقی، میتوان به نداشتن زمان کافی اشاره کرد. بسیاری از افراد به دلیل شاغل بودن و یا دلایل دیگر امکان حضور در دادسرا و دادگاهها را ندارند. اما وکیل میتواند به جای شما در اماکن مربوطه حضور پیدا کرده و مراحل را طی کند.
در طلاق توافقی ممکن است برخی از مسائل از جمله حضانت فرزندان و مهریه نیز عنوان شود. وکیل ماهر و با تجربه میتواند تمام موضوعات را با هم پیگیری کرده و به نتیجه دلخواه برسید.
داشتن وکیل خوب و مجرب برای دعاوی مختلف علی الخصوص دعاوی خانواده بسیار مفید می باشد. در ادامه به بررسی مزایای حضور مشاور یا وکیل می پردازیم.
دلایل حضور وکیل در طلاق توافقی
- انجام کلیه مراحل دادرسی بدست مشاور یا وکیل که آشنای به تمام روند پرونده های خانواده دارد سبب می شود، در کمترین زمان ممکن کارهای طلاق به اتمام برسد.
- با حضور وکیل نیاز به حضور هیچ یک از زوجین نمی باشد.
- وکیل به تنظیم دادخواست طلاق که در مراحل و روند دادگاه نیاز می باشد می پردازد. زیرا در صورتی که خود زوجین آن را ناقص تنظیم کنند، زمان رسیدگی را طولانی میکند. در صورتی هم که اشتباه تنظیم شده باشد، بعدا آثار حقوقی مهمی را به دنبال خواهد داشت. اگر توجه و اشراف به قانون نباشد، قطعا مشکلات بعدی را ایجاد خواهد کرد و برای جلوگیری از این ضرر و زیان ها حضور وکیل لازم و ضروری است.
- با وجود وکیل برای طلاق توافقی در تهران دیگر نیازی به حضور زوجین نیست و از تنش و بحث هایی که ممکن است بین زوجین به وجود می آید جلوگیری می شود.
حضور وکیل باعث عدم طولانی شدن روند رسیدگی می شود . - هرچند حضور وکیل مستلزم پرداخت حق الوکاله و هزینه وکیل می باشد، اما با این کار از هزینه های بی جهت خودداری می شود .
اگر بخواهم جدایی تفاهمی را به صورت کلی تعریف کنیم باید گفت که؛ توافق زن و مرد برای طلاق که معمولاً با بخشیدن مالی یا حقوقی از جانب زن به شوهر (جهت اخذ رضایت شوهر به طلاق) صورت می گیرد که، در دنیای حقوق این نوع طلاق را تحت عنوان خلع و مبارات می شناسیم. برای اطلاع بیشتر و بهتر در خصوص طلاق توافقی کلیک نمایید.
فواید داشتن وکیل طلاق توافقی
زوجین برای جدایی به صورت توافقی باید با وکیل در مراحل رسیدگی به دادخواست طلاق قرارداد منعقد نمایند.
از مزایای داشتن وکیل طلاق توافقی این است که نیاز به حضور زوجین در هیچ یک از مراحل طلاق نیست. در این حالت وکیل با ثبت دادخواست طلاق و آغاز جلسات رسیدگی در تمام جلسات بررسی و جلسه مشاوره اجباری حضور دارد و نیازی به حضور موکل وی نیست.
از آنجایی که زوجین رابطه نزدیکی با یکدیگر داشتند و تمایل دارند که در جلسات طلاق روبروی یکدیگر قرار نگیرند، انتخاب وکیل بهترین گزینه برای انجام این قبیل امور است. در ضمن برای اجرای صیغه طلاق شایسته نیست که زوجین حضور داشته باشند.
حدود اختیارات وکیل طلاق توافقی
حدود اختیارات وکیل میتواند در دو موضوع مطرح شود. در موضوع اول موکل این اختیار را به وکیل میدهد تا برای انجام مراحل طلاق به مراکز قضایی مراجعه و دادخواستهای لازم را تنظیم کند.
اما حدود اختیار دیگری که میتواند وکیل داشته باشد این است موکل میتواند به وکیل خود وکالت دهد تا برای طلاق از هر نوعی، دادخواست را تنظیم، آن را به دادگاه اعلام و پس از اعلام رای و تایید از دادگاه، به دفاتر ثبت رسمی مراجعه و بدون حضور زوجه طلاق را ثبت کند.
همچنین این اختیار به وکیل طلاق داده میشود تا در خصوص موضوعاتی همچون مهریه نیز اقدامات لازم را انجام دهد.
شماره وکیل طلاق توافقی در تهران
وکیل طلاق توافقی تهران
وکیل در تهران وکیلی است که به تمام مسائل و دعاوی خانواده اشراف کامل دارد و در این خصوص دارای تجربه و دانش بسیاری است. طلاق بیشترین سهم را در انبوه پرونده های قضایی به خود اختصاص داده است.
با این توضیحات و با توجه به حجم پروندههای خانواده در دادگاه خانواده تهران، نقش وکیل در روند رسیدگی بسیار تعیینکننده است. از ویژگی اصلی وکیل توافقی طلاق رسیدن به خواسته زوجین در موعد مقرر و صرف کمترین هزینهها و زمان برای صدور رای می باشد.
وکیل طلاق توافقی در تهران ابتدای امر در سیستم نوبتدهی تصمیم برای طلاق ثبتنام میکند. وکیل در تمام مراحل رسیدگی طلاق بدون حضور موکلین در جلسات رسیدگی و اجرای حکم طلاق شرکت میکند.
هزینه وکیل طلاق توافقی چقدر است؟
هزینه وکیل معمولا با توجه به حدود اختیاراتی که برای او در نظر گرفته میشود، تعیین میشود. ممکن است از وکیل تنها برای تنظیم دادخواست کمک گرفته شود که طبق تعرفه، هزینه تنظیم دادخواست مشخص و باید پرداخت شود. اگر پرونده دارای پیچیدگی باشد و زمان زیادی را برای رفت و آمد به دادگاه در نظر گرفت، هزینههای وکیل افزایش پیدا میکند. موضوع مهریه، حضانت کودکان و سایر موارد نیز هر یک اگر توسط وکیل پیگیری شود هزینههای جداگانه باید پرداخت شود. البته وکیل طلاق توافقی ارزان، نیز میتواند شما را در فرایند طلاق همراهی کند. گرچه هزینه دریافتی او کم است اما به بهترین شکل ممکن تا انتهای کار پرونده شما را پیگیری خواهد کرد.
هزینه وکیل برای طلاق توافقی به طور مستقیم به کارهایی که وکیل قرار است برای پرونده انجام دهد ارتباط دارد. در بیشتر موارد قرارداد توافقی بین موکل و وکیل منعقد میشود. ولی در صورتی که قراردادی بین طرفین وجود نداشته باشد و اختلافی بین وکیل و موکل پیش آید، مبنای تعیین و پرداخت حق الوکاله وکیل تعرفه قانونی حق الوکاله است. هزینه وکیل طلاق توافقی در گروه وکلای هوداد برای هر یک از زوجین حدود 3.000.000 تومان است.
نمیتوان هزینه دقیقی را برای حق الوکاله وکیل در خصوص پرونده ها در نظرگرفت. پروندهها دارای پیچیدگیهای خاصی هستند که ممکن است ماهها به طول انجامد یا نیاز به جمع آوری مدارک زیادی باشد. در واقع آنچه هزینه وکیل طلاق را مشخص میکند چند فاکتور مهم است. موضوع وکالت، حدود اختیاراتی که به وکیل داده میشود، تعداد جلسات مشاوره بین وکیل و موکل، تنظیم دادخواست، نظر خواهی، واخواهی و اعتراض، حضور در جلسات دادگاه و مراجع قضایی، از جمله مواردی هستند که در تعیین هزینهها میتوانند نقش مهمی داشته باشند. اما حق الوکاله طلاق توافقی همان است که نوشته ایم نه کمتر و نه بیشتر!
هزینههای وکیل دربرگیرنده موارد ذیل است:
- هزینه وکیل برای مشاوره طلاق
- هزینه وکیل برای نوشتن لایحه
- هزینه وکیل برای وکالت طلاق توافقی در مرحله بدوی و تجدیدنظر
- هزینه وکیل برای ثبت مراحل طلاق در دفترخانه از طرف موکل
- هزینه وکیل برای مشاوره طلاق
- هزینه وکیل طلاق توافقی برای مشاوره این دعوی
در طلاق زوجین در خصوص تمام موارد مربوط به زندگی مشترک مانند: مهریه، نفقه، اجرتالمثل و حضانت اولاد توافق میکنند و این توافق نیز در رای دادگاه قید میگردد. در صورتی که زوجین بدون آگاهی از قوانین و مقررات قانون خانواده با یکدیگر توافق کنند، ممکن است نتوانند حق و حقوق قانونی خود را مطالبه نمایند.
در نتیجه بهتر است قبل از هر اقدام از مشاوره وکیل استفاده کنید. هزینه وکیل طلاق توافقی برای مشاوره جهت راهنمایی مراحل طلاق را میزان تخصص و مدرک تحصیلی وکیل معین می کند پس باید بیان کرد که هزینه مشاوره از جانب وکیل، برای هر وکیل متفاوت است.
حق الوکاله وکیل طلاق توافقی
بعضی از هزینههای مربوط به وکیل، بر اساس تعرفه آییننامه حقالوکاله تعیین شده است. شمار مراحلی که وکیل در یک پرونده وکالت دارد، در تعیین هزینه وکیل دخیل است. هزینه وکیلی که فقط وکالت در جلسات رسیدگی در مرحله بدوی را دارد با هزینه وکیلی که وکالت در تمام مراحل جدایی توافقی از مرحله ثبت تصمیم طلاق در سامانه خدمات الکترونیک قضایی تا مرحله صدور حکم طلاق توافقی را دارد با یکدیگر متفاوت است.
زوجین برای متارکه نمیتوانند وکالت خویش را هر دو به یک وکیل بدهند. هریک از زوجین باید وکیل جداگانه برای خود انتخاب کنند. با داشتن وکیل طلاق توافقی نیاز به حضور زوجین در هیچ یک از مراحل دادرسی و رسیدگی نیست. ولی تنها جایی که حضور شخص ضروری می باشد مربوط به تست بارداری زوجه است که زوجه باید حضور داشته باشد.
مشورت با وکیل طلاق توافقی
بهتر است پیش از هر اقدام درباره متارکه به صورت توافقی از مشاوره وکیل بهرهمند شوید. وکلای طلاق توافقی با صرف کمترین زمان و هزینه تمام مراحل متارکه از ثبتنام در سامانه تصمیم برای طلاق تا صدور دستور گواهی عدم امکان سازش و همچنین اجرای صیغه طلاق را انجام میدهد.
سوالات و مشکلات حقوقی خود در هر زمینه ای از دعاوی خانوده تا دعاوی دیگر را با وکلای حاذق و کارکشته در میان بگذارید تا در کوتاهترین زمان ممکن به نتیجه ای مطلوب دست پیدا نمایید.
بهترین وکیل طلاق توافقی در تهران
بهترین وکیل طلاق توافقی، وکیلی است که بر تمام قوانین و آیین نامه قانون خانواده، انواع طلاق، روش مطالبه مهریه و نفقه، حضانت اولاد و … تسلط و تجربه کافی دارد.
وکیل باید شخصی مهربان و صبور و دارای دانش به روز حقوقی باشد. بهترین وکیل طلاق توافقی علاوه بر توجه به مسائل مالی و حق الوکاله خویش باید تعقیب روند رسیدگی پرونده برای وی حائز اهمیت باشد.
به دلیل تنش و فشارهای روحی و روانی که به زوجین در روند طلاق به وجود میآید، بهترین وکیل شخصی است که دلسوز و همراه موکل خویش باشد. ملاک بهترین وکیل داشتن تجربه، مسئولیتپذیری و راستگویی است.
وکیل مدارک لازم برای طلاق را از زوجین دریافت می نماید. زوجین باید کپی شناسنامه وکارت ملی، سند عقد ازدواج، وکالتنامه محضری وکیل، توافقنامه را در اختیار وکیل خویش قرار دهند.
تماس با وکیل طلاق توافقی
نشانه های یک وکیل طلاق توافقی حاذق
همانطور که پیشتر نیز اشاره شده، داشتن وکیل در روند رسیدگی به پروندههای حقوقی مثل دعاوی خانواده و طلاق امری ضروری است. وکیلی باید برای این امورانتخاب شود که بتوان با خیالی آسوده به او اعتماد کرد. همچنین وکیل مورد نظر باید دارای تجربه و تسلط کافی درباره مشکل حقوقی موکل خویش باشد.
در مقوله متارکه، وکیلی برگزینید که در مورد دعاوی طلاق تجربه و تسلط دارد. در ابتدای امر با چند وکیل متخصص خانواده مشورت نمایید. سپس وکیلی که با وی احساس راحتی میکنید را انتخاب نمایید.
- استفاده از تجربه دیگران
برای پیدا کردن یک وکیل حاذق و کاربلد از تجربه افرادی که پیشتر از راهنمایی و وکالت یک وکیل خوب استفاده کردند، بهره مند شوید. - با استفاده از سایت های اینترنتی
از جستجوی گوگل وکلایی که در حوزه طلاق پرونده قبول میکنند و در نزدیکی محل زندگی شما هستند، مشاوره بگیرید. در ضمن اگر اسم وکیلی را میدانید میتوانید نام او را در اینترنت جستجو کنید و سایت و رزومه و پرونده های او در زمینه طلاق را بررسی نمایید. - شماره تماس وکیل
یکی از روشهای پیدا کردن وکیل طلاق توافقی حاذق و حرفه ای استفاده از جستجوی گوگل و سایتهای حقوقی است. بعد از این که سایت حقوقی مورد نظر را انتخاب نمودید، میتوانید با شماره تماس وکیل که در سایت درج شده است، تماس بگیرید و مشاوره حضوری و تلفنی را برای خود تنظیم نمایید.
برای یافتن بهترین وکیل طلاق توافقی باید به نکات مختلفی که در ادامه به آنها پرداخته می شود توجه داشته باشید تا مراحل طلاق توافقی و متارکه به راحتی انجام گیرد. یک وکیل خوب باید متعهد، صادق، با تجربه و دانا باشد. افزون بر این موارد، حسن شهرت و حسن اخلاق نیز بسیار مهم است. هزینه وکیل طلاق توافقی معمولا متغیر است و به مفاد وکالتنامه وابستگی دارد.
در چه صورتی نیاز به وکیل طلاق توافقی دارید؟
همانطور که به تکرار در بالا نیز اشاره مودیم، زوجین خودشان میتوانند برای متارکه به صورت توافقی اقدام کنند. در طلاق توافقی هر دو طرف در مورد حقوق و تکالیف مالی مانند: مهریه، نفقه، اجرتالمثل، حضانت فرزندان با یکدیگر توافق میکنند. از آنجایی که زوجین اطلاعات کافی درباره قوانین و مقررات خانواده به خصوص قوانین و مقررات مالی در عقد زناشویی دائم را ندارند، اقدام آنها برای متارکه میتواند به ضرر هر یک از زوجین باشد.
سخن آخر این است که با توجه به پیچیدگی قوانین و مقررات مربوط به دعاوی طلاق، بهتر است قبل از هر اقدام در متارکه از مشاوره و وکالت وکیل کارآزموده طلاق که به تمام قوانین طلاق چیرگی و آشنایی کامل دارد، بهرمند شوید. سوالات و مشکلات حقوقی خویش در باره طلاق به صورت توافقی را با وکیل گروه وکلای هوداد مطرح نمایید تا در کوتاهترین زمان ممکن پاسخگوی شما باشند.
به جای تسلیم شدن در دادگاه پیروز میدان شوید، چگونه؟ با سپردن تمام امور حقوقی و قضایی خود به یک وکیل زبردست و ماهر. با توجه به مشکلات متعدد، وکلا نیز سعی کردهاند با تمرکز بر روی یک موضوع خاص، بهترین وکالت خود را انجام دهند. وکیل طلاق تمام دانش و اطلاعات خود را در این زمینه به روز میکند، تا با تمام نیرو و توان خود بتواند در دادگاه حاضر و از موکل خود دفاع خوبی انجام دهد.
هم اکنون با گروه وکلای هوداد تماس بگیرید.
وکلای با تجربه و ماهر دارای پروانه وکالت هستند. برای داشتن وکیل باید تجربه، مهارت، صبوری و تسلط وکیل به مفاد قانونی را مد نظر قرار دهید. جدا از اینکه وکیل زن یا مرد باشد، مهم این است که بتواند از حقوق شما به خوبی دفاع کند. بله، زوجین برای طلاق توافقی اگر قصد دارند وکیل داشته باشند، باید هر یک از آنها وکیل جداگانه داشته باشند. نمیتوان به یک وکیل هم برای پرونده زوج و هم برای زوجه وکالت داد. از طریق شماره وکیل طلاق توافقی در سایت هوداد، میتوانید اطلاعات بیشتری را کسب کنید. گروه وکلای هوداد بخشی از فعالیت خود را برای مشاوره در نظر گرفته اند. به این معنا که میتوانید با تماس تلفنی و یا مراجعه به دفتر گروه وکلای هوداد، مشکلات خود را مطرح و راهکارهای مناسب را دریافت کنید. معمولاً جلسات مشاوره در ابتدای کار رایگان هستند و برای جلسات بعدی، به ازای هر ساعت مشاوره باید هزینه را پرداخت کنید. از این طریق تلفنی و آنلاین میتوانید در سریعترین زمان ممکن مشکلات خود را بازگو و راهکارهای مناسبی را دریافت کنید. خیر، گروه وکلای هوداد فقط خدمات وکالت در تهران ارائه میدهند. بله، شهرری از دیگر مناطق اطراف تهران است که در این منطقه نیز وکلای تخصصی بسیاری در زمینه طلاق فعالیت میکنند. وکیل طلاق توافقی شهرری بهترین مشاورهها را ارائه و مشکلترین پروندهها را با سربلندی به نتیجه میرساند. در تمامی مناطق تهران ز جمله شمال، جنوب، شرق و غرب تهران میتوانید از وکلای طلاق گروه هوداد بهره مند شوید. ثبتنام در سامانه تصمیم و اخذ نوبت از سامانه نوبتدهی مشاوره که معمولاً باید 45 روز تا 2 ماه در نوبت باشید. مراجعه به مراکز مشاوره خانواده، زوجین پس از اخذ نوبت مشاوره باید در 3 تا 8 جلسه مشاوره بسته به نظر دادگاه و قاضی شرکت کنند. فاصله زمانی هر یک از جلسات غالباً 15 روز است. پس از مشخص شدن زمان جلسه دادرسی و شرکت در جلسات رسیدگی به پرونده و صدور حکم طلاق توافقی توسط دادگاه حکم طلاق توافقی به دفترخانه رسمی طی 3 ماه ارائه شده و اجرای صیغه طلاق توافقی با حضور 2 شاهد در دفترخانه انجام میشود. یکی از کارهایی که دولت برای پایین آوردن آمار بالای طلاق انجام داده است، در نظر گرفتن یک سری جلسات مشاوره در مراحل طلاق توافقی است. این جلسات با هدف برطرف کردن سوء تفاهمات بین زوجین است تا حدی که مانع از جدایی آنها شود و سعی بر این دارد اگر راهی برای بازگشت آنها به زندگی شان وجود دارد، آن را به زوجین ارائه نماید.سوالات متداول
8 دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید
با سلام خدمت مدیریت محترم سایت حقوقی هوداد
سایت بسیار عالی دارید خدا خیرتون بده مقالتون در خصوص طلاق بسیار عالی و کامل بود
در طلاق توافقی چه چیزهایی به زن تعلق میگیرد؟
سلام
ملاک توافق شما با همسرتان است که در امور مالی و غیر مالی چه تصمیمی بگیرید چون توافقی است به هر حال در مورد مهریه، نفقه ،اجرت المثل و حضانت بایستی توافق حاصل کنید
سلام خواستم بدونم جلسات مشاوره اجباری هستند و حتما هردومون باید شرکت کنیم؟
سلام
اگر بخواهید روند کامل را از سامانه تصمیم دنبال کنید بله مشاوره الزامی است ولی اگر تهران هستید امکان اخذ رای طلاق با توافق از طریق ثبت دادخواست طلاق یکطرفه و سپس تبدیل به توافقی وجود دارد بهتر است برای این کار وکیل داشته باشید
سلام وقتتون بخیر بنده 33ساله که ازدواج کردم سه دختر دارم و دو تا داماد و یک نوه و شرح زندگی طولانی است همسرم بسیار بسیار بد خلاق است فحاشی و تحقیر میکند و زبان تند و تلخ دارد که همه میدانند هم همکاران شان هم خانواده خودش و خانواده خودم در جمع و بی احترامی های مکرر و میخواهم ازش جدا شوم بدون هیچ قید و شرطی .صبرم تمام شده
اگه بعده طلاق توافقی پشیمون بشیم چیکار باید کنیم؟
اولین سایتی بودید که اینقد کامل در مورد طلاق توافقی نوشتید سوالامو گرفتم به مشاوره تون هم زنگ زدم خیلی با حوصله جوابمو دادند