ارث مادر و قانون جدید ارث دختر و پسر از مادر متوفی چیست؟

folder_openارث
comment2 دیدگاه
ارث مادر

ارث مادر و قانون جدید انحصار وراثت دختر و پسر از مادر متوفی چیست؟ جواب کوتاه این است که چنین قانون جدیدی وجود ندارد . مبحث ارث قانون مدنی که برگرفته از فقه شیعه است مصوب 1307 است و هنوز در این خصوص تغییری در سوال مذکور در قانون پدید نیامده است . عجیب است این شایعه به سرعت مخصوصا در فضای مجازی در حال گسترش است که قاعده سهم الارث پسر 2 برابردختر است فقط مربوط به ارثیه پدری است و نه ارثیه مادری !

عجیب تر اینکه بعضی تحصیل کردگان حقوق یا فقه نیز چنین تصور اشتباهی به تبعیت از شایعه دارند ! گویی ماده 907 قانون مدنی را نخوانده اند: “اگر متوفی ابوین نداشته و یک یا چند نفر اولاد داشته باشد ترکه به طریق ذیل تقسیم می‌شود : اگر فرزند، منحصر به یکی باشد خواه پسر خواه دختر تمام ترکه ‌به او می‌رسد. اگر اولاد متعدد باشند ولی تمام پسر، یا تمام دختر، ترکه بین آنها بالسویه تقسیم می‌شود. اگر اولاد متعدد باشند و بعضی از آنها پسر وبعضی دختر، پسر دو برابر دختر می‌برد.”

 

بنابراین ارث مادر برای فرزندان دختر و پسر همان پسر 2 سهم و دختر 1 سهم است. فتوای فقهای قدیمی و جدید شیعه و از نظر امام خمینی نیز همان است که گفته شد.

اما این اشتباه از کجا آمده است ؟ به نظر می آید که عده ای که مطالعات مختصری داشته اند موضوع سوال را با مورد ماده 921 قانون مدنی اشتباه گرفته اند . “اگر وراث چند برادر امی یا چند خواهر امی یا چند برادر و خواهر امی باشند ترکه بین آن‌ها بالسویه تقسیم می‌شود. ”
در ماده مذکور آمده است که اگر از طبقه اول ارث کسی نباشد و نوبت به طبقه دوم ارث مثل خواهر و برادر برسد اگر خواهر و برادر مادری باشند بین آنها ارث مساوی تقسیم می شود.

برای مشاوره رایگان با وکیل انحصار وراثت با شماره زیر تماس حاصل نمایید.

 

4.7/5 - (3 امتیاز)

مقالات مرتبط

2 دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست