عواقب ترک منزل توسط مرد

folder_openخانواده
comment4 دیدگاه
ترک منزل توسط مرد

قوانین زیادی راجع به مسائل زناشویی و مشکلات زوجین وجود دارد. یکی از این مشکلات نیز که در قانون بررسی شده است، ترک منزل توسط مرد است. ترک منزل توسط مرد به معنی حضور نداشتن وی در منزل بدون داشتن عذر و دلیلی موجه است. در صورتی که این موضوع ثابت شود، مرد محکوم شده و مجرم شناخته می‌شود. زنی که همسرش منزل را بدون دلیل ترک کرده است، می‌تواند درخواست طلاق دهد. این طلاق به واسطه حضور نداشتن مرد در منزل اتفاق می‌افتد. نحوه اثبات این عمل مرد نیز توسط اظهارنامه و شهادت انجام می‌شود. در این مقاله به بررسی حکم و عواقب ترک منزل توسط مرد پرداخته شده است.

دلایل ترک منزل توسط شوهر

دلایل زیادی برای ترک کردن منزل توسط شوهر وجود دارد. دعوای بین زوجین یکی از این دلایل است که باعث می‌شود افراد زیادی منزل خود را ترک نمایند. بسیاری از افراد بدون دلیل و به دلیل کاهش علاقه به زندگی زناشویی خود، منزل خود را ترک می‌کنند که می‌تواند باعث محکومیت شود. رابطه‌های خارج از ازدواج و رابطه با زنان دیگر نیز از دلایل دیگر ترک منزل توسط مرد است.

برخی از افراد نیز به دلیل مسائل و مشکلات مالی اقدام به ترک منزل می‌کنند و از این رو محکوم می‌شوند. بالا آوردن بدهی‌های مختلف و ورشکست شدن یکی از دلایل ترک منزل توسط شوهر است. فرار از پرداخت مهریه به زن دلیل دیگر ترک منزل توسط مرد است. بسیاری از مردان به دلیل این که مهریه زن را نپردازند، منزل خود را بدون علت ترک می‌کنند که در صورت اثبات این موضوع توسط زن، مجازات برایشان در نظر گرفته می‌شود.

عواقب ترک منزل توسط مرد

ترک کردن بدون دلیل منزل توسط مرد می‌تواند منجر به محکومیت وی گردد. به طور کلی این حکم را می‌توان در دو بخش حقوقی و کیفری مطالعه و بررسی کرد که هرکدام جنبه‌های خاصی از عمل را شامل می‌شوند.

حکم قانونی

از لحاظ حقوقی زن می‌تواند نفقه ایام غیبت را از مرد مطالبه و دریافت نماید. این نفقه بر اساس میزان غیبت مرد سنجیده شده و در نهایت باید توسط مرد به زن پرداخت شود. وظیفه زن در این مواقع مراجعه به دادگاه‌های معتبر و مطالبه نفقه خود است.

امکان درخواست طلاق به واسطه عسر و حرج تنها در زمانی امکان‌پذیر است که ترک منزل توسط مرد به بیش‌تر از ۶ ماه متوالی رسیده باشد یا مرد به صورت متناوب و در مجموع حداقل ۹ ماه غایب بوده باشد. در این صورت زن می‌تواند به واسطه عسر و حرج درخواست طلاق خود را ثبت نماید.

حکم کیفری

در صورتی که مرد بدون دلیل خاصی خانه را ترک کند و نفقه ایام غیبت خود را پرداخت ننماید، زن می‌تواند از وی شکایت کند. این شکایت کیفری است و در صورت اثبات حکم، مرد مجرم شناخته شده و مجازات می‌شود. مجازات ترک منزل توسط مرد حبس بوده و معمولاً بین سه ماه و یک روز تا پنج ماه است. این مجازات تنها در صورتی اعمال می‌شود که حکم کیفری مرد ترک اتفاق باشد.

ترک منزل توسط مرد

اظهارنامه ترک منزل توسط مرد

اظهارنامه ترک منزل توسط زن ارسال می‌شود که در صورت اثبات منجر به درخواست طلاق به واسطه عسر و حرج توسط زن می‌شود. این کار برای قانع کردن قاضی برای تایید حکم طلاق بسیار موثر است و در واقع در صورت درخواست طلاق توسط زن و اثبات اظهارنامه، به نتیجه رسیدن پرونده طلاق تقریباً قطعی است. این اظهارنامه نه فقط برای طلاق، بلکه برای دعوت از مرد برای بازگشت به خانه و تمکین از او تکمیل و ارسال می‌شود. در صورت نیاز می‌توان فرم درخواست طلاق را نیز تکمیل کرد.

عسر و حرج به معنای شرایطی است که زندگی برای زوجه سخت و پرمشقت شده باشد. در نتیجه این قانون منحصر به شرایط خاصی نیست و در زمان‌های ایجاد سختی برای زن توسط شوهرش می‌توان از آن استفاده کرد.

تنظیم نمودن این اظهارنامه به کمک وکیل طلاق یا مشاور و با استفاده اظهارنامه‌های موجود در این زمینه انجام می‌شود. امکان تنظیم آن بر اساس نمونه‌ها و بدون کمک وکیل نیز وجود دارد تنها مدارک هویتی برای تکمیل آن نیاز است. پس از پر کردن این فرم زمان ارسال آن از طریق دفاتر خدمات الکترونیکی قضایی فرا می‌رسد.

نحوه اثبات ترک منزل توسط شوهر

راه‌هایی برای اثبات ترک منزل توسط مرد وجود دارد که قاضی را برای مجازات یا تأیید حکم طلاق قانع می‌سازد. در واقع زن بدون اثبات ترک منزل توسط شوهر هیچ حقی ندارد و نمی‌تواند به حقوق خود مانند نفقه یا طلاق عسر و حرج دست یابد.

استشهاد محلی: تهیه یک استشهاد محلی یکی از راه‌های اثبات ترک منزل توسط مرد است. برای تهیه آن از آشنایان و همسایگان کمک گرفته می‌شود. شخصی که استشهاد را امضا می‌کند، در صورت لزوم باید در دادگاه نیز شهادت دهد.

تکمیل و ارسال اظهارنامه: این مورد به صورت کلی از ادله اثبات نیست اما یکی از راه‌های قانع کردن قاضی برای دادن حکم است و وجود آن کمک بسیاری به تسریع روند پرونده می‌کند.

شهادت دادن شاهدان: شاهدانی که از ترک منزل توسط مرد اطلاع دارند و به این موضوع آگاه هستند، می‌توانند در دادگاه این موضوع را شهادت دهند. برای تاثیر بیش‌تر در پرونده، بهتر است این شاهدان از خانواده زن نباشند.

تنظیم صورتجلسه کلانتری: این کار نیز یکی از راه‌های تسریع روند پرونده و اقناع قاضی برای دادن حکم است.

بیشتر بخوانید: هزینه طلاق توافقی در سال جدید چگونه است؟

وضعیت مهریه و ترک منزل از طرف مرد

در صورتی که مرد مهریه و نفقه را نپردازد و منزل را ترک کند، دادگاه می‌تواند درخواست طلاق زن را تایید کرده و مرد را وادار به پرداخت مهریه نماید. برای این کار لازم است تا زوجه مستنداتی از اموال مرد به دادگاه ارائه نماید. همچنین ترک منزل نیز باید به قاضی ثابت شود که روش آن پیش‌تر بررسی شده است. با انجام این کار‌ها مهریه از مرد گرفته می‌شود و تا زمان پرداخت کامل مهریه، مرد اجازه خروج از کشور را ندارد. همچنین اموالی از مرد که به دادگاه معرفی می‌شود و نشان از تمکن مالی و عدم پرداخت عمدی مهریه است، توسط دادگاه توقیف شده و ممکن است در اختیار زن قرار گیرند.

جمع‌بندی

ترک منزل توسط مرد می‌تواند منجر به محکومیت و مجازات وی شود. زن در این مواقع وظایفی دارد که انجام آن‌ها می‌تواند باعث اثبات ترک منزل توسط مرد شود. در این مقاله نیز به وظایف و حقوق زن پس از ترک نمودن منزل توسط مرد پرداخته شد. همچنین عواقب ترک منزل توسط مرد بررسی شد.

4.7/5 - (10 امتیاز)

مقالات مرتبط

4 دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید

  • باسلام تشکر میکنم از مطالب خوبی که مطرح کردید و سوالاتمون رو پاسخگو بود

    پاسخ
  • سلام من خانه مستقل ندارم به مدت پانزده سال پیش پدر شوهرم زندگی میکنم به خاطره که هر سال میگم میخوام مستقل بشم منو کتک کاری میکنه سه تا بچه هم دارم الان رفته زنم صیغه کرده به مدت چهار ماهه که ترک منزل کرده

    پاسخ
  • سلام

    پاسخ
  • من پانزده سال ازدواج کردم پیش مادر شوهرم زندگی میکنم سه تا بچه هم دارم هر سال بهش میگفتم میخوام مستقل زندگی کنم منو کتک کاری میکرد حتی یه تکه لوازم خانگی هم ندارم الان هم رفته زن صیغه کرده به مدت چهار ماهه که خونه رو ترک کرده

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست