انواع برادر و خواهر از نظر قانون:
1 – ابوینی (از پدر و مادر مشترک)
2 – ابی (ناتنی از طرف پدر)
3 – امی (ناتنی از طرف مادر)
- اگر فقط یک نفر از خواهران و برادران متوفی باشد کل ارث متعلق به اوست یعنی برادر یا خواهر تنها تمام ارث می برد.
- انحصار وراثت و تقسیم ارث بین خواهران و برادران ابوینی (مشترک از یک پدر و مادر) به نسبت برادر 2 و خواهر 1 است. به شرطی که برادر و خواهر ابی یا امی وجود نداشته باشد.
- همه خواهران و برادران ابی هستند (ناتنی مشترک از طرف پدر) کل ارث به صورت برادر دو و خواهر یک بین ایشان تقسیم می شود.
- متوفی هم برادر و خواهر ابوینی دارد و هم برادر و خواهر ابی. در این فرض فقط برادر و خواهران ابوینی ارث می برند و چیزی به برادر و خواهر ناتنی مشترک از طرف پدر نمی رسد.
شخص فوت شده هم برادر و خواهر ابوینی دارد و هم برادر و خواهر ابی و هم برادر و خواهر امی. در مثال مشخص کنیم، شخصی فوت شده یک خواهر تنی مشترک از پدر و مادر دارد و یک برادر و یک خواهر ناتنی از طرف پدر و همچنین یک برادر و خواهر ناتنی از طرف مادر. همانطور که گفته شد با وجود برادر و خواهر ابوینی نوبت به برادر و خواهر ابی نمیرسد و لذا آنها ارث نمی برند. بنابراین کل ارث بین برادر و خواهران ابوینی و امی تقسیم می شود.
اما نحوه تقسیم بین آنها:
- به برادر و خواهر امی (مادری) کلاله امی گفته می شود. اگر یک برادر و خواهر مادری باشد، یک ششم کل ماترک و اگر معتدد باشند یک سوم کل ماترک به ایشان می رسد و ما بقی ارث بین برادر و خواهر تنی (ابوینی) متوفی به نسبت پسر دو و دختر یک تقسیم می شود.
نکته: یک سوم کل ماترک کلاله امی به صورت مساوی بین خواهران و برادران تقسیم می شود.
شخصی فوت شده، برادر و خواهر ابی دارد و برادر و خواهر امی. به تعبیر فقه و قانون کلاله امی. در این جا یک سوم ارث برادر و خواهر امی و مابقی به برادر و خواهر ابی می رسد. تقسیم بین کلاله امی به صورت مساوی و بین اخوه ابی به صورت برادر دو و خواهر یک است.
گرفتن ارث را به وکیل انحصار وراثت متخصص بسپارید.
2 دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید
اگر برادرفوت شده دارای یک برادرابوینی.ازیک پدرومادر باشدواین برادر فوت کند به فرزند.وی ارث میرسد ممنون
متوفی فقط یک خواهرزاده تنی دارد ویک برادرزاده ناتنی دراین فرض ماترک چگونه تقسیم میشود. تشکر