نحوه گرفتن حق طلاق توسط زن | مزایا و معایب حق طلاق طبق قانون جدید

folder_openخانواده
comment3 دیدگاه

قوانین مربوط به طلاق در هر کشوری متفاوت است، اما در کشور ایران و بر طبق قوانین اسلامی، طلاق با مرد است. اما این بدان معنا نیست که زن حقی در این زمینه ندارد، بلکه زن نیز در مواردی مشخص (عسر و حرج) می تواند از مرد طلاق بگیرند. و یا همچنین با پذیرفتن شرایط طلاق توافقی به صورت توافقی از یکدیگر جدا شوند.

دریافت حق طلاق توسط زن

زن در صورتی که مرد به عنوان شروط ضمن عقد این حق را در ضمن عقد به زن بدهد و یا این که در قراردادی دیگر این حق را به زن بدهد، ممکن خواهد بود. همچنین، در صورتی که زن بتواند در دادگاه ثابت کند که ادامه زندگی برای وی مشکل است و حق طلاق را از مرجع قضایی اخذ نماید، ایجاد می شود.

شروط ضمن عقد برای اخذ حقوق طلاق زن موارد زیر خواهند بود:

  • پرداخت نکردن نفقه (برای شش ماه)
  • جنون زوج
  • اعتیاد زوج به مشروبات الکلی یا مواد مخدر، به‌گونه ای که نشود او را به ترک مجبور کرد.
  • ترک زندگی بدون عذری موجه توسط زوج برای 6 ماه متوالی و یا 9 ماه گسسته در طی 1 سال
  • سوء رفتار زوج
  • ابتلای زوج به بیماریهای روانی و جسمی که زندگی را برای زن دشوار کند.
  • محکومیت شوهر به حبس برای 5 سال و یا بیشتر
  • اشتغال شوهر به شغلی که با حیثیت زن و مصالح خانوادگی وی منافات دارد.
  • ازدواج مجدد شوهر (بی اجازه‌ی زن) و یا عدم برقراری عدالت بین همسران
  • مفقودالاثری زوج برای 6 ماه
  • عقیم بودن شوهر پس از طی 5 سال
  • محکوم شدن قطعی شوهر بر اثر مرتکب شدن جرم و نیز مجازاتی اعم از حد و تعزیر بر اثر مرتکب شدن جرمی که با شئون و حیثیت خانوادگی زن مغایرت داشته باشد.

نقش وکیل در دریافت حق برای طلاق زن

زوجه با کمک وکلای متخصص می تواند با سرعتی بیش تر روند پرونده خود را پیش ببرد. همچنین، با داشتن وکیلی متخصص، از تضییع حقوق موکلان، به دلیل آگاه نبودن در خصوص قوانین و روند طلاق جلوگیری خواهد شد.

مزایای داشتن حق

از آن جا که در صورت نداشتن حق طلاق زن، طلاق از طرف زوجه روندی طولانی را خواهد داشت، لذا می توان گفت که از جمله مزایای حق طلاق زن، کوتاه تر شدن روند طلاق می باشد. چرا که طولانی بودن روند طلاق می تواند منجر به آسیب های روحی و روانی برای زن شده و او را مضطرب کند. در حالی با داشتن حق طلاق، زوجه می تواند در زمان کوتاهی طلاق بگیرد.

همچنین، زوجه با دارا بودن حق طلاق می تواند بدون هیچ گونه اثبات دلیلی ، طلاق بگیرد. در حالی که در صورت نداشتن حق طلاق زن، وی می بایست روندی طولانی و پیچیده را طی کند و نیاز به اثبات یکی از موارد عسر و حرج در دادگاه می باشد.

معایب داشتن حق طلاق

از معایب داشتن حق طلاق زن این است که زوجه می تواند هر زمان که بخواهد، حتی بدون اطلاع زوج، برای طلاق اقدام نماید. علاوه بر این، حق طلاق زن برای زوج بار مالی خواهد داشت. لذا، حق طلاق زن باعث می شود تا زوجه در ضمن طلاق، کلیه حقوق مربوط به خود را از جمله اجرت المثل و مهریه را درخواست نماید.

روند طلاق، با داشتن حق طلاق به چه نحو است؟

داشتن وکالت در طلاق، از جمله معدود روش هایی است که طلاق با درخواست زن را ممکن می سازد. لذا، لازم به تنظیم درخواست طلاق به درخواست زن، توسط زوجه می باشد.

در این صورت، وکیلی که وکالت زوج را عهده دار شود نیز، باید معرفی شود. چرا که یک وکیل به طور همزمان نمی تواند هم وکالت خواهان و هم وکالت خوانده را بر عهده بگیرد. به همین دلیل، در صورتی که زن نخواهد در در طی روند طلاق حضور داشته باشد، وی می بایست وکیل داشته باشد.

در غیر این صورت، زوجه می بایست تمامی مراحل و روند ثبت دادخواست طلاق را در دفتر پیشخوان، حضور در دادگاه و ثبت در دفترخانه به همراه وکیل زوج طی کند.

به طور کلی، حق طلاق زن، می تواند شرط ضمن عقد باشد و یا این که با به اثبات رساندن عدم رعایت یکی از شروط ضمن عقد، زوج میتواند حق طلاق زن را دریافت نماید. در این صورت زوج اختیار دارد که مهریه را دریافت و یا ببخشد. حتی می تواند قسمتی از مهریه را دریافت و قسمتی را ببخشد.

5/5 - (3 امتیاز)

مقالات مرتبط

3 دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید

  • فرستادم مطلب در مورد مهریه و نفقه و بدون مدرک و دلیل و بی گناهی همسر در پرونده صورت گرفته راههای بتوانم از خودم دفاع بنمایم

    پاسخ
  • باید چ مدارکی داشته باشم تا حق طلاق ب زن تعلق نگیره

    پاسخ
    • Avatar
      گروه وکلای هوداد
      ۱۴۰۱/۰۸/۲۹ ۱۳:۰۵

      سلام
      اگر منظورتان دادن وکالت طلاق به همسر است که اجباری در کار نیست و چه در عقدنامه و یا بعد آن به همسرتان وکالت ندهید
      و اگر منطور تان این است که چطوری همسرتان بدون رضایت شما میتواند طلاق بگیرد عمده دلایل شرط های چاپی عقدنامه است که توصیه میکنیم حتما مطالعه کنید و دیگری اثبات عسر و حرج برای دادگاه

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست