هزینه طلاق توافقی همراه وکیل و یا بدون حضور وکیل طلاق توافقی چقدر می شود؟ این هزینه به عهده کیست و کدام یک از طرفین ملزم به پرداخت آن می باشند؟
سوالاتی که بیان شد از پر تکرار ترین پرسش هایی است که زوجین در زمان جدایی مطرح می نماید. به دلیل اهمیت بالای این موضوع و همچنین تکرار بالای این سوالات از جانب کاربران گرامی، در این نوشته بر آن شدیم تا پاسخ چنین سوالاتی را بیان نماییم. هزینه طلاق توافقی در سال 1403 به صورت کلی و در نگاهی جامع به هزینه های مربوط به هزینه دادخواست طلاق ، هزینه دادگاه مثل داوری یا مشاوره، هزینه ثبت رسمی طلاق در دفتر طلاق و هزینه وکیل برای طلاق توافقی تقسیم می شوند.
پایان دادن به یک زندگی مشترک هرگز کار ساده و آسانی نیست شکی نیست که تصمیم مهمی در زندگی است اگر بگوییم مهمتر از تصمیم به ازدواج است گزافه نگفته ایم . در برخی از مواقع، زوجین تصمیم میگیرند برای اینکه استرس موجود را کاهش دهند، بدون هیچگونه تنش و آسیبی، به صورت توافقی از یکدیگر جدا شوند. طلاق توافقی که تقریبا یک طلاق با تفاهم کامل است، به زوجین این امکان را میدهد تا در شرایط بهتری از یکدیگر جدا شوند. اما برای طی تشریفات طلاق زوجین باید سلسله مراتبی را طی کنند تا از یکدیگر جدا شوند. برای انجام تمامی مراحل طلاق توافقی تعرفههایی مشخص شده است که باید پرداخت شود. در ادامه نکات مربوط به هزینه طلاق توافقی را بیشتر شرح خواهیم داد.
اگر به صورت جدی تصمیم به طلاق گرفته اید بهتر آن است که با نزدیکان خود این مسئله را درمیان گذارید و از مشاور و متخصص راهنمایی دریافت کنید.
دریافت مشاوره و راهنمایی از وکیل طلاق به صورت رایگان
هزینه طلاق توافقی را چه کسی باید پرداخت نماید؟
از سوالات پرتکرار بین زوج هایی که برای طلاق توافقی به دادگاه مراجعه می نمایند این است که هزینه طلاق توافقی به عهده کیست؟ برای پاسخ به این پرسش پرتکرار باید گفت که در طلاق تفاهمی هر دو طرف نکاح (هم زوج و هم زوجه) در پرداخت هزینه شریک هستند.مگر اینکه توافق شده باشد که یکی از زوجین پرداخت کند. اما به طور کلی میتوانند درباره شرایط قانونی طلاق توافقی، همچنین در خصوص هزینه، توافق کنند. این هزینه دربرگیرنده حق الوکاله وکلا، هزینه دادرسی، هزینه مشاوره خانواده و دستمزد ثبت طلاق میشود.
هزینه طلاق توافقی با تمام جزئیات در سال 1403
هزینه تنظیم دادخواست
برای طلاق توافقی باید درخواست تنظیم شود، هزینه تنظیم دادخواست با توجه به شرایط دادخواست متفاوت خواهد بود.
حدود 200 هزار تومان جمعا هرینه ثبت دادخواست و تعرفه دفتر خدمات الکترونیک
هزینه ثبت دادخواست
برای ثبت دادخواست به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه کنید. پس از ثبت در سیستم طبق تعرفه هزینه طلاق توافقی در دفتر قضایی را پرداخت کنید.
هزینه مشاوره های اجباری
پس از اینکه در دفاتر خدمات قضایی دادخواست طلاق توافقی ثبت شد، دادگاه یک شعبه تعیین کرده و قبل از برگزاری دادگاه، جلسات مشاوره جهت صلح و آشتی بین زوجین برگزار میشود. معمولا جلسات مشاوره در مجتمعهای قضایی برگزار میشود که این جلسات نسبت به جلسات مشاورههای خصوصی از قیمت بسیار پایینتری برخوردار هستند. توجه داشته باشید که حضور در جلسات مشاوره، اجباری است چرا که باید گواهیعدم انصراف از طلاق را مرکز مشاوره صادر کند. در نتیجه زوجینی که به جلسات مشاوره مراجعه نکنند، این گواهی را دریافت نخواهند کرد.
تعداد جلسات مشاوره میتواند از ۱ تا ۵ جلسه یا بیشتر باشد که با توجه به شرایط زوجین در نظر گرفته میشود. ممکن است تعداد جلسات مشاوره افزایش پیدا کند که در این صورت هزینههای شما نیز افزایش پیدا خواهد کرد. علاوه بر این، مدت زمانی که نزد مشاوره هستید، نیز حساب و باید پرداخت شود.
- هزینه مشاوره برای یک جلسه برای هریک از زوجین 52.000 تومان
- برای هر دو نفر در مجموع جلسه ای 104.000 تومان
- هزینه مشاوره برای 5 جلسه برای هریک از زوجین 260.000 تومان
- 5 جلسه ر مجموع برای هر دونفر 520.000 تومان
همتنطور که گفته شد اگر نخواهید مشاوره بروید در تهران با ما تماس بگیرید بدیهی است که هزینه مشاوره حذف میشود و فقط نفری 80 هزار تومان هزینه داوری اضافه میشود.
هزینه گواهی
یکی از گواهیهایی که زوجه باید در طلاق توافقی ارائه دهد، گواهی عدم بارداری است. برای دریافت این گواهی باید زوجه نزد پزشک مراجعه کرده و گواهی عدم بارداری را دریافت کند. برای گرفتن این گواهی باید هزینهای را پرداخت کنید. از دیگر گواهیهایی که زوجه باید در اختیار داشته باشد، گواهی بکارت است. با توجه به ماهیت پرونده در برخی از مواقع زوجه باید به پزشک مراجعه، هزینه را پرداخت و گواهی بکارت را دریافت کند.
هزینه دادرسی
معمولا بیشترین هزینهای که در مراحل طلاق توافقی باید پرداخت شود، هزینه دادرسی است. هزینه دادرسی در دادگاه با توجه به مفاد پرونده، میتواند متغیر باشد. مرجع تعیین هزینه دادرسی، دادگستری است که هر ساله هزینهها را افزایش میدهد. ابن مبلغ حدود 200 تومان است.
هزینه دفترخانه
آنچه هزینه طلاق توافقی در دفترخانه را مشخص میکند، شرایط زوجین است. پس از پایان جلسات مشاوره و عدم توافق بین زوجین، حکم طلاق توسط دادگاه صادر میشود. اما برای ثبت طلاق توافقی باید به دفترخانه مراجعه کنید. همانطور که ازدواج را در دفترخانه ثبت کرده اید، طلاق را نیز باید در دفترخانه ثبت کنید. برای ثبت طلاق در دفترخانه باید هزینه پرداخت شود که این هزینه از یک دفترخانه تا دفترخانه دیگر، متفاوت است. اینکه چه کسی باید هزینه دفترخانه را پرداخت کند، توافقی است که بین زن و شوهر انجام میشود. هزینه طلاق توافقی در محضر 580.000 تومان است. و در عمل بین یک میلیون و دویست هزار تومان تا یک میلیون و هشتصد هزار تومان دریافت میکنند
لیست هزینه های طلاق توافقی در سال 1403
لیست هزینه ها | هزینه (تومان) |
هزینه حضور در جلسات مشاوره حدودا ۵ جلسه | 520/000 |
هزینه دادرسی | 200/000 |
هزینه مشاوره ارجاع شده از سوی دادگاه | 140/000 |
هزینه ثبت طلاق در دفترخانه یا محضر | 1/200/000 |
هزینه وکیل (برای هر یک از زوجین) | 3/000/000 |
هزینه طلاق توافقی با حضور زوجین
هزینه طلاق توافقی بدون وکیل و با حضور زوجین ممکن است کمی طولانی شود. زمانی که صحبت از طلاق توافقی بدون وکیل میشود، به این معناست که شما تمام مراحل کار طلاق را از صفر تا صد، خودتان بر عهده میگیرید. هزینه طلاق توافقی با حضور زوجین، کمی کمتر از طلاق توافقی بدون حضور زوجین است. چرا که در نبود حضور زوجین این وکلا هستند که باید حضور داشته باشند. در نتیجه برای حضور وکیل نیز باید هزینهای را پرداخت کنید.
هزینه طلاق توافقی بدون حضور زوجین
گرچه طلاق، توافقی است اما یک وکیل میتواند وکالت زن یا مرد را برعهده گرفته و مراحل را طی کند. داشتن وکیل برای طلاق توافقی اجباری نیست، اما میتواند در صورت عدم حضور شما، در دادگاه حاضر شده و از حق و حقوق شما دفاع کند. وجود وکیل یعنی پرداخت هزینه بیشتر در پروسه طلاق. هزینه طلاق توافقی با وکیل بدون حضور زوجین معمولا بیشتر از طلاق توافقی با حضور زوجین است.
هزینه دادخواست طلاق توافقی از طرف مرد
پرداخت هزینههای طلاق با توجه به اینکه توافقی باشد یا یک طرفه، متفاوت است. اگر طلاق یک طرفه و از سمت مرد است، تمام هزینهها باید توسط مرد پرداخت شود. در مقابل اگر طلاق یک طرفه از سمت زن است تمام هزینهها را باید زوجه پرداخت کند. اما در طلاق توافقی، هزینه بین هم مرد و هم زن تقسیم میشود. این موضوع میتواند با توجه به توافقی که بین زن و مرد صورت میگیرد، تنها توسط مرد یا تنها توسط زن یا هر دو پرداخت شود.
هزینه وکیل برای طلاق توافقی چقدر است؟
برخی از مواقع زن یا شوهر میتوانند برای انجام مراحل طلاق توافقی وکیل در اختیار داشته باشند تا مراحل انجام طلاق با سرعت بیشتری انجام شود. معمولاً هزینه وکلا برای وکالت طلاق توافقی در موسسات مختلف، متفاوت است. تجربه و تسلط وکلا باعث میشود، حق الوکاله بیشتری دریافت کنند. هزینه حق الوکاله وکیل در دو مرحله پرداخت میشود. در مرحله اول، در ابتدای کار با ارائه مدارک، باید نیمی از هزینه را پرداخت کنید و باقیمانده هزینه را پس از صادر شدن رای قطعی، پرداخت کند.
گرچه طلاق توافقی با رضایت زوجین انجام میشود، اما به طور کلی پروژه طلاق بسیار طولانی است و اگر زوجین اطلاعات کاملی در این حوزه را نداشته باشند، این پروسه طولانیتر خواهد شد. بنابراین توصیه میشود برای انجام مراحل طلاق از یک وکیل کمک بگیرید. با وجود وکیل در کمترین زمان ممکن میتوانید طلاق را ثبت کنید.
همچنین گاهی ممکن است با توجه به شرایطی که زوجین دارند، امکان حضور در دادگاه برای آنها فراهم نباشد. بنابراین هر یک از زوجین میتوانند با در اختیار گرفتن وکیل، بدون حضور در دادگاه مراحل طلاق را انجام دهند.
زوجینی که احساس میکنند، تنها هستند در تمامی مراحل کار میتوانند از تجربیات یک وکیل بهرهمند شوند. بدین ترتیب در کنار تمام هزینهها، باید هزینه وکیل را نیز پرداخت کنید.
هزینه طلاق توافقی طبق قانون جدید 1403
در قانون جدید، برای طلاق توافقی مراحلی اضافه شده است که هزینه طلاق توافقی در محضر را افزایش میدهد. از جمله مراحلی که اضافه شده است، جلسات مشاوره است. در گذشته مشاورهها وجود نداشتند و مراجعه به مشاوره کاملا اختیاری بوده است. اما در قانون جدید، حضور در جلسات مشاوره برای زوجین اجباری است و باید هزینه آن را پرداخت کنند. در صورتی دادخواست طلاق ثبت میشود که گواهی عدم انصراف از طلاق، توسط مشاوره صادر شود. این گواهی تنها در صورت شرکت کردن در جلسات مشاوره ارائه میشود.
طلاق پایان زندگی نیست، گاهی طلاق شروع یک زندگی جدید همراه با آرامش است. دلایل مختلفی باعث میشوند زوجین تصمیم به جدایی بگیرند، که طلاق توافقی یکی از انواع طلاقها است. در این نوع از طلاق زوجین میتوانند بدون هیچ گونه تنش، استرس و در آرامش از یکدیگر جدا شوند. طلاق توافقی چند مرحله دارد که برای هر مرحله، هزینههای مشخصی در نظر گرفته شده است. هزینهها را باید پرداخت کرده تا مراحل طلاق طی شود. اگر زمان کافی برای حضور در دادگاه و انجام مراحل طلاق را ندارید، اگر پرونده پیچیده است و نیاز به کمک دارید، میتوانید با یک وکیل خبره مشورت کرده تا در کنار شما باشد.
سوالات متداول
به طور کلی مبلغی را برای طلاق توافقی در نظر میگیرند که این مبلغ را میتواند تنها مرد، تنها زن و یا هر دو پرداخت کنند. زن و شوهر طبق توافقی که با یکدیگر انجام میدهند میتوانند مشخص کنند که هزینه طلاق توافقی توسط چه کسی پرداخت شود.
طلاق توافقی یک پروسه طولانی است که میتواند شامل چندین مرحله باشد و برای انجام هر مرحله هزینهای پرداخت شود. هزینهها شامل هزینه تنظیم دادخواست، هزینه ثبت دادخواست، هزینه حضور در جلسات مشاوره، هزینه دریافت انواع گواهی و هزینه دفترخانه است.
پروندههایی که به دادگاه ارائه میشوند در دو نوع مالی و غیرمالی هستند که طلاق توافقی از جمله دادخواستهای غیر مالی محسوب میشود. در دادخواستهای غیر مالی نیز هر یک نرخ متفاوتی دارند، از این رو میتوان گفت هزینههای پرداختی در مسیر طلاق میتواند کم یا زیاد باشد.
2 دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید
سلام من اهواز هستم خواستم بدونم امکانش هست بیام تهران تا کارهای طلاقمو انجام بدید؟ هزینه طلاق توافقی در تهران و اهواز با هم فرق داره؟
سلام
بله امکان پذیر است و حق الوکاله همان است که اعلام شده یعنی برای دو نفر 6 میلیون تومان