روش‌ های ابطال وکالت در طلاق

folder_openخانواده
commentبدون دیدگاه
روش‌ های ابطال وکالت در طلاق

بر اساس قوانین مدنی ایران، وکالت، قراردادی است که به موجب آن یکی از طرفین، طرف دیگر را به عنوان معاون خود تعیین می‌کند. شخصی که وکالت می‌دهد موکل یا اصل نامیده می‌شود و به طرف مقابل که وکالت داده می‌شود و آن را می‌پذیرد وکیل که نماینده موکل است می‌گویند. وکالت ازدواج از این نظر مجاز است که وکیل می‌تواند در هر زمان استعفا دهد و موکل می‌تواند وکیل را در هر زمان اخراج کند. در این مقاله، ما درباره روش‌های ابطال وکالت در طلاق صحبت خواهیم کرد. پس با ما همراه باشید.

وکلا و کارشناسان حقوقی ما در سایت هوداد آماده پاسخگویی به سوالات شما هستند تا از تشویش و نگرانی شما کاسته شود. برای دریافت مشاوره و راهنمایی توسط وکلای مجرب به صورت رایگان وکیل طلاق توافقی را کلیک کنید.

آشنایی با روش‌های ابطال وکالت در طلاق

روش‌های ابطال وکالت در طلاق بدین معنا است که شوهر می‌تواند هر زمان که بخواهد وکیل طلاق را عزل کند، زیرا وکالت یک قرارداد مجاز است، مگر اینکه در حین عقد، حق عزل وکیل را گرفته باشد. از رایج‌ترین تصورات غلط در بین عموم مردم این است که زن حق طلاق از شوهر خود را گرفته است. شوهر می‌تواند به یکی از دفاتر اسناد رسمی مراجعه کند تا شخص دیگری را به عنوان وکیل در وکالت اضافه کند و در واقع دو وکیل در طلاق داشته باشد که در این صورت باید در بیانیه رسمی به زن اطلاع دهد.

نکته: ناگفته نماند که اگر وکالت طلاق در یکی از دفاتر اسناد رسمی به زوجه اعطا شده است، باید به دقت بررسی کرد که آیا وکالت در طلاق غیر قابل فسخ بوده است یا خیر و محدوده اختیارات چگونه است؛ اما اگر وکالت‌نامه طلاق، غیرقابل‌برگشت نباشد موکل می‌تواند با مراجعه به دفتر و اطلاع او، وکیل را اخراج کند. بااین‌حال اگر وکالت در طلاق، غیر قابل فسخ است در عمل نمی‌توان وکالت در طلاق را باطل کرد.

کمک گرفتن از یک مشاور یا وکیل طلاق بعد از قطعیت تصمیم زوج برای طلاق دادن زوجه تا حد زیادی روند کار را تسریع می بخشد. البته شرایط کار با داشتن حق طلاق از طرف زن در شروع و روند مراحل طلاق تفاوت ایجاد می کند. برای دانستن اطلاعات بیشتر در خصوص حق طلاق کلیک کنید.

اسناد حقوقی مربوط به وکالت در طلاق

اگر زن در ازای اعطای وکالت در طلاق، مهریه خود را در صورت وجود اسناد رسمی به شوهر بدهد و شوهر نیز وکالت محضری به زن اعطا کند، شوهر نمی‌تواند بر خلاف مفاد وکالت‌نامه عمل کند یا اقدامی برخلاف مفاد وکالت انجام دهد. در این صورت آیا زوجین می‌توانند علیرغم وکالت داده شده، مستقیماً درخواست طلاق کنند و آیا دادگاه می‌تواند در این مورد تصمیم به جدایی و طلاق بگیرد یا خیر؟

نظر هیئت عالی

روش‌های ابطال وکالت در طلاق به نحوی است که زن بتواند از طرف شوهرش طلاق بگیرد. بر اساس داشتن حق مرد، چنین شرطی خلاف قانون است. حق از شوهر سلب نمی‌شود و او می‌تواند زن را طلاق دهد. اول، اگر زن بدون درخواست طلاق، فقط بخواهد وکالت خود را در طلاق ثابت کند، در صورت اخذ وکالت، دادگاه دستور این کار را صادر می‌کند. دوم، در مواردی که زن بر اساس احراز شرایط وکالت به دنبال طلاق است، دادگاه علاوه بر احراز شرایط وکالت، گواهی عدم امکان سازش و اعتبار گواهی عدم امکان سازش را صادر می‌کند و این در ماده ۳۴ قانون حمایت از خانواده در سال ۱۳۹۱ تعیین شده است.


بیشتر بخوانید: برای انجام طلاق و اطلاع از مراحل طلاق توافقی لازم است نکاتی را بدانید تا در وقت و هزینه خود صرفه جویی نمایید.


نکات مهم راه قانونی ابطال وکالت در طلاق

  • فقط تصدیق طرفین مبنی بر اینکه قرارداد لازم صورت گرفته کافی نیست.
  • درصورتی‌که حق عزل وکیل در طول قرارداد لازم قید نشده باشد، وکالت می‌تواند لغو شود.
  • با وکالت یا متولی متصل به وکالت، نمی‌توان وکالت را به تنهایی انجام داد.
  • هزینه پرونده لغو وکالت یا اجرای اخراج وکیل، غیرمالی است.
  • دادخواست لغو وکالت‌نامه بدون اخراج وکیل، معتبر و قانونی نیست.

همچنین، شما باید با روش‌های ابطال وکالت در طلاق آشنا باشید.

تفاوت بین حق طلاق و وکالت طلاق در چیست؟

بسیاری از افراد حق در طلاق و وکالت‌نامه را با طلاق یکی می‌دانند و به همین دلیل مرتکب اشتباهاتی می‌شوند که بعداً برای آن‌ها مشکل ایجاد می‌کند. باید بدانید که این دو مفهوم متفاوت هستند.

حق داشتن طلاق یک اصطلاح عامیانه است که اعتبار قانونی ندارد. بر اساس این قانون، حق برای مردان محفوظ است و زنان تنها در شرایط خاصی می‌توانند درخواست طلاق کنند، مانند شرایط سخت، عدم پرداخت نفقه، عدم وجود شوهر و غیره؛ بنابراین حق در طلاق که بسیاری از زنان هنگام ازدواج دریافت می‌کنند به معنای همان وکالت‌نامه طلاق است. در واقع مرد به زن وکالت طلاق می‌دهد؛ اما اخذ وکالت طلاق شرایطی نیز دارد که اگر به درستی رعایت نشود عملاً باطل خواهد بود.


بیشتر بخوانید: شرایط انواع وکالت‌ تام الاختیاردر قانون به چه صورتی انجام می گیرد؟


نحوه لغو ابطال وکالت‌ نامه در طلاق

نحوه لغو ابطال وکالت‌ نامه در طلاق

اگر وکالت در طلاق زن در قرارداد ازدواج و در سند ازدواج قید شده باشد، وکالت بدون طلاق توسط مرد، قابل ابطال نیست. این بدان معناست که شرط و روش‌های ابطال وکالت در طلاق تا زمانی که قرارداد ازدواج باقی بماند، معتبر است.

طبق قانون، قرارداد وکالت مجاز است. این بدان معناست که هر زمان طرفین (وکیل یا موکل) بخواهند، می‌توانند آن را مختل کنند.

نکته: وکیل می‌تواند استعفا دهد و موکل می‌تواند وکیل را عزل کند. این امر در مورد طلاق نیز صادق است و مرد می‌تواند در هر زمان وکیل خود مانند زن را اخراج کند. مگر اینکه قرارداد نمایندگی یا عدم برکناری وکیل علاوه بر قرارداد لازم منعقد شود که در اراده یکی از طرفین خللی ایجاد نمی‌کند.

چگونه می‌ توان وکالت طلاق را با وجود وکیل لغو کرد؟

ذکر اینکه دعاوی خانواده (شامل طلاق، حضانت فرزند، پرداخت نفقه، وکالت در طلاق) بسیار حساس و دشوار است، همواره در بین عموم مردم و وکلا وجود داشته است؛ بنابراین، تحویل پرونده طلاق به یک وکیل واجد شرایط اقدامی معقول است که می‌تواند توسط زوجین انجام شود.

طبق قانون، قرارداد وکالت مجاز است. این بدان معناست که هر زمان طرفین (وکیل یا موکل) بخواهند، می‌توانند آن را مختل کنند.


بیشتر بخوانید: روش های توقیف اموال برای مهریه توسط زوجه چگونه انجام می شود؟


چگونه کار خود را به بهترین وکیل بسپاریم؟

بهترین وکلای شما کسانی هستند که در زمینه روش‌های ابطال وکالت در طلاق تخصص دارند. برای انتخاب بهترین وکیل برای خود، از شرایط زیر استفاده کنید:

  • رزومه و قیمت از چندین وکیل
  • هزینه مشاوره اولیه
  • امتیاز سایر کاربران به وکلا

و برای دریافت موارد فوق از چندین وکیل، کافی است درخواست خود را ثبت کنید.

هزینه گرفتن وکیل برای لغو طلاق چقدر است؟

هزینه اخذ وکیل برای لغو طلاق معمولاً درصدی از مبلغ مطالبه شده است. هزینه مشاوره با وکیل متخصص در ابطال وکالت در طلاق در محدوده ۲۰ هزار تومان تا ۲۰۰ هزار تومان است.

گاهی اوقات، برخی از زوجین ممکن است برای طلاق پس از ازدواج به دنبال وکالت قانونی باشند. برای سلب حق طلاق در این شرایط باید مطابق موارد ذکر شده در وکالت اقدام شود. اگر وکالت قابل فسخ نباشد، قابل ابطال نیست.

در غیر این صورت مرد می‌تواند با مراجعه به اداره ثبت، وکیل یا همسر خود را اخراج کند. اگر روش‌های ابطال وکالت در طلاق غیرقابل تغییر باشند، همسر می‌تواند به دفتر تنظیم کننده سند مراجعه کرده و وکیل را اخراج کند. دفتر، وکیل را از وقت اخراج مطلع می‌کند.

5/5 - (2 امتیاز)

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست