سامانه ثنا چیست؟

folder_openعمومی
commentبدون دیدگاه
سامانه ثنا

سامانه ثنا در سال 95 به دستور قوه قضائیه با هدف عدالت الکترونیکی توسط مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه راه اندازی شد. برطبق قانون قوه قضائیه موظف است که اوراق قضائی را در سامانه الکترونیکی یا مخابراتی ثبت کند. همچنین مراجعین به وسیله سامانه ثنا بتوانند به اوراق قضایی خود دسترسی داشته و پرونده های قضایی خود را توسط این سامانه پیگیری کنند. کلیه امور مربوط به اوراق قضایی به وسیله سامانه ثنا انجام می‌شود. در این مقاله به موضوعات ذیل در مورد سامانه ثنا پرداخته شده است:

  • ابلاغ الکترونیکی در سامانه ثنا
  • حساب کاربری در سامانه ثنا
  • نکات مهم در رابطه با ثبت نام و ورود به سامانه ابلاغ قضایی
  • مدارک لازم جهت احراز هویت در دفاتر خدمات قضایی
  • نحوه اطلاع رسانی ابلاغیات
  • نحوه مشاهده ابلاغ الکترونیکی
  • پیگیری و اطلاع از خدمات پرونده
  • ویرایش اطلاعات در سامانه قضایی ثنا
  • خطای مربوط به رمز عبور
  • ازدحام و شلوغی سایت ثنا
  • استفاده از اپلیکیشن عدالت همراه
  • ورود به سامانه ثنا از خارج از کشور

بیشتر بخوانید: چه مراحلی برای تغییر اسم شناسنامه لازم است؟


ابلاغ الکترونیکی در سامانه ثنا

با راه اندازی سامانه ثنا تمام امور مربوط به ابلاغیه های قضایی و ارائه دادخواست، تنظیم شکایت، دادن لایحه و دفاعیه در پرونده های حقوقی و کیفری توسط سامانه ثنا انجام می‌شود. دیگر هیچ گونه ابلاغ فیزیکی صورت نمی‌گیرد. هر شخصی باید در سامانه ثنا ثبت نام نماید. سامانه ثنا، سامانه الکترونیکی که برای استفاده طرفین دعوا، وکیل یا نماینده قانونی طرفین دعوا، کارشناسان، ضابطین قضایی برای ابلاغ تمام اوراق قضایی  به صورت الکترونیکی است.

حساب کاربری در سامانه ثنا

حساب کاربری، نشانی الکترونیکی که برای دسترسی به سامانه ابلاغ برای مراجعین قوه قضائیه اختصاص داده شده است. حساب کاربری شامل شناسه کاربری و گذر واژه است.

نکات مهم در رابطه با ثبت نام و ورود به سامانه ابلاغ قضایی

سامان ثنا دارای سیستم احراز هویت اینترنتی است. در این حالت بدون حضور شخص در دفتر الکترونیک قضایی، مراحل ثبت نام را انجام داده و نیاز به حضور فیزیکی نیست. در احراز هویت اینترنتی امضا و چهره شخص اسکن و تایید می‌شود. همچنین باید شماره تلفن همراه از شخص در سامانه درج شود تا تمام ابلاغیه ها برای وی پیامک شود. جزئیات این پیام را می‌توانید با واردکردن اطلاعات در سامانه ثنا به آدرس  www.eblagh1.adliran.ir مشاهده نمائید.

سامانه ابلاغ الکترونیک قضایی

بیشتر بخوانید: مراحل طلاق توافقی [0 تا 100]

مدارک لازم جهت احراز هویت در دفاتر خدمات قضایی

مدارکی که برای احراز هویت شخص حقیقی در دفتر خدمات قضایی لازم است، شامل شماره همراه ثبت شده در سامانه و کارت ملی است. اما برای ثبت نام اشخاص حقوقی ارائه حساب کاربری برطبق مواد قانون آیین دادرسی الکترونیک انجام می‌شود. شخصی از طرف شرکت دارای حساب کاربری در سامانه ثنا معرفی می‌شود.

نحوه اطلاع رسانی ابلاغیات

تمام اوراق قضایی به حساب کاربری که در سامانه ثنا برای شخص ثبت شده است ابلاغ و پیامک می‌شود. سپس شخص با ورود به سامانه و قسمت ابلاغ الکترونیکی می‌تواند جزئیات ابلاغ را مشاهده کند.


بیشتر بخوانید: مراحل توقیف اموال برای مهریه چگونه است؟


مراحل ثبت نام الکترونیک

برطبق قانون آیین دادرسی کیفری مراجعین به قوه قضائیه باید تمام اطلاعات مربوط به خود شامل کدپستی، شماره همراه را در سامانه ثنا ثبت کنند. سپس با احراز هویت در دفاتر الکترونیک قضایی به آنها حساب کاربری و گذر واژه داده خواهد شد. برای دسترسی به سامانه ثنا می‌توان از هریک از آدرس‌های ذیل وارد شوید.

www.sana.adliran.ir

www.eblagh.adliran.ir

نحوه مشاهده ابلاغ الکترونیکی در سامانه ثنا

در صورتیکه یکی از طرفین دعوا هستید و پیامک ابلاغ الکترونیک برای شما فرستاده شد، وارد سامانه ثنا قسمت مشاهده ابلاغ الکترونیک شوید. برای ورود از شناسه قضایی و رمز شخصی خود که به شماره همراه ثبت شده در سامانه استفاده کنید.

پیگیری و اطلاع از خدمات پرونده در سامانه قضایی ثنا

برای ثبت و پیگیری شکایت به صورت اینترنتی می‌توان از سامانه ثنا استفاده نمود. در سامانه مربوطه وارد قسمت دسترسی سریع شده و روی گزینه ارائه و پیگیری دادخواست کلیک و شکایت خود را ثبت کنید. همچنین برای پیگیری تمام مراحل در پرونده می‌توان با استفاده از رمز پرونده 16 رقمی استفاده کنید.

ویرایش اطلاعات در سامانه قضایی ثنا

ویرایش اطلات در این سامانه امکان پذیر است. برای ویرایش اطلاعات وارد بخش ویرایش اطلاعات شده و ویرایش صورت می‌گیرد. در ویرایش اطلاعات دقت شود که صفحه کیبورد در حالت فارسی نباشد. در صورتیکه رمز موقت فراموش شود، بهتر است از ارسال رمز مجدد استفاده کنید.

خطای مربوط به رمز عبور

یکی از مشکلات در مورد ورود به سامانه ثنا، خطای رمز عبور است. در این مورد ممکن است شخص رمز عبور را فراموش و نتواند وارد سایت شود. در این سامانه بازیابی رمز عبور امکان پذیراست.


بیشتر بخوانید: انحصار وراثت چقدر زمان میبرد؟ آیا نیاز به وکیل انحصار وراثت برای تمام پرونده های تقسیم ارث هست یا خیر؟


ازدحام و شلوغی سایت ثنا

سایت ثنا یکی از سایت های شلوغ است. در نتیجه احتمال وجود مشکل در وارد شدن به این سایت وجود دارد. برای حل این مشکل دو راه پیشنهاد می‌شود.

اول اینکه در ساعت های خلوت مانند ساعت های انتهایی شب وارد سایت شوید. در صورتیکه برای ورود به سایت عجله دارید، ‌از نسخه پشتیبان سامانه ابلاغ الکترونیک قضایی استفاده کنید.

همچنین می‌توان وارد سامانه اصلی یا پشتیبان شد و از لینک‌های مربوط به آدرس‌های دیگر سامانه استفاده نمود. برای اینکه در ورود به این سامانه دچار مشکل نشوید، از نسخه آخر مرورگر کروم یا موزیلا استفاده کنید. مرورگرهای قدیمی باعث مشکل در ورد به این سامانه می‌شوند.

استفاده از اپلیکیشن عدالت همراه

دربعضی موارد اشخاص در ورود به سامانه ابلاغ الکترونیک قضایی به وسیله موبایل دچار مشکل می‌شوند. برای رفع این مشکل می‌توان مرورگر گوشی را آپدیت کرد. بهتر است از کامپیوتر یا لپ تاپ برای ورود به سامانه استفاده شود. در نسخه ویندوز، تمام صفحه سایت باز می‌شود. همچنین می‌توان نرم افزار عدالت همراه را روی موبایل نصب نمود.

ورود به سامانه ثنا از خارج از کشور

برای استفاده ایرانیان خارج از کشورسامانه ثنا از اوایل بهمن سال 99 قابل دسترسی است. تمام امکانات این سامانه برای ایرانیان خارج از کشور قابل استفاده است.

4.3/5 - (3 امتیاز)

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست